Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 04/01/2023
Muzică

Playlist 2023 | Schimbări bruște de tonalitate. Playlist de început de an

Alina Bălan De Alina Bălan
Comentarii Playlist 2023 | Schimbări bruște de tonalitate. Playlist de început de an Share Playlist 2023 | Schimbări bruște de tonalitate. Playlist de început de an
playlist-2023


Playlist 2023 de început de an. Schimbări bruște de tonalitate/ Muzică 2023

Iar ai pus pe *vision board-ul* tău un abdomen plat, o poză strălucitoare cu o șampanie, o vacanță tropicală și pantofii ăia cu toc YSL?

Până să se facă martie, să ieșim din hibernare și să ne dăm seama că socoteala de acasă nu e ca aia din târg, aș veni cu niște propuneri. Înainte de alea muzicale, aș recomanda să mai ridicăm din presiunea noului an și în loc de idei mărețe, să ne creionăm începuturi, noi încercări, îndrăzneli și curiozități.

Așadar, încep eu cu câteva piese, cu vibe-uri diferite, dar care fac parte din amalgamul de sentimente ce ne încearcă printr-un simplist 3, 2, 1…

Nu pot să mă schimbCred Că Sunt Extraterestru.

S-ar zice că nu e bine să începi cu o negație, însă piesa nu e despre o împotrivire totală la schimbare. Versurile zic că e bine să stai aproape de sinele tău, indiferent de ce zice mulțimea, chiar dacă uneori oscilăm.

Tired – Adele.

Unul dintre cele mai cuprinzătoare și pure albume, 19, al lui Adele, o combinație de pop și soul, conține și această bucată muzicală de care ar fi bine să luați seama. Tired vorbește despre cum e chiar ok să renunți la lucruri sau persoane, în momentul în care simți că ai încercat prea mult. Distanța față de situații și pauzele chiar pot fi cheia, uneori.

Hu ManGreentea Peng.

Acest cântec cu iz de incantație, cu instrumental lejer, ne îndeamnă la conectare cu sine, dar și cu persoanele din jurul nostru, real, simplu, direct sufletește, fără ocolișuri materiale. Și chiar dacă nu ne descurcăm la fix cu asta, echilibrul e cheia.

Is Everybody Going Crazy – Nothing But Thieves. 

Pentru momentele în care nu pare că avem vreo șansă să ne conectăm cu mulțimea și că timpul se învârte fără însemnătate, rămâne, așadar, valabilă întrebarea pe care și-o pune cântecul.

Bitch, Don’t Kill My Vibe – Kendrick Lamar.

Uneori, cuvintele cele mai potrivite sunt și cele mai dure, însă este permis, atâta timp cât e vorba de starea noastră de spirit.

Changes – Dennis Lloyd.

În afara faptului că ar fi complet necesar să ascultați tot catalogul muzical al lui Dennis Lloyd, momentan, ne oprim la această piesă. Changes vorbește despre cum totul se poate schimba în jurul tău, chiar în bine, însă în interior să te simți la fel. Asta e dovada că proiecțiile din interior nu sunt chiar bullshit și că ar fi ok să începem schimbarea de acolo.

playlist 2023
Dennis Lloyd

Fie ca playlist-ul vostru să se îmbogățească anul acesta cu piese care mai de care și să rămâneți, clișeic, dar necesar, aproape de sinele vostru și de realitate.

Text și playlist de Alina Bălan

cover: Image by Briam Cute from Pixabay

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută