Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 02/01/2023
Lifestyle

Alin Gălățescu | Cine eşti TU… 2023?!

Alin Gălățescu De Alin Gălățescu
Comentarii Alin Gălățescu | Cine eşti TU… 2023?! Share Alin Gălățescu | Cine eşti TU… 2023?!
Alin-Galatescu-Cine-esti-TU...-2023


Alin Gălățescu | Cine eşti TU… 2023?!

După reușita absolută a evenimentelor, renăscute sau noi, din 2022, mă aștept ca 2023 să fie marcat de momente speciale în tot ceea ce ţine de manifestările publice ale modei și lifestyle-ului românesc.

În afara Galelor revistelor ce încă supravieţuiesc (Gala VIVA, Seratele A’List Mag, Gala LUXURY sau ELLE Awards), unele dintre cele mai sigure și reprezentative, anul viitor va fi un test pentru evenimentele de fashion și lifestyle create de Mall-uri. Acestea, în ultimii ani, au lipsit sau au fost făcute doar ca niște întâlniri mai mult mondene, fără multă creativitate și impact. Sper ca ele să revină la show-urile ample, de valoare, care să reflecte unul dintre sectoarele esenţiale din acestea: moda și lumea accesoriilor.

O altă zonă este cea a festivalurilor mari. Dacă Timișoara Fashion Week a pâlpâit, dar e ca și stins, Iașiul și, mai ales, Clujul ţin sus stindardul acestor evenimente necesare dezvoltării și chiar supravieţuirii modei autohtone. Aici, accentul cade pe cele două sezoane de show-uri de la Cluj: Gala și, respectiv, Festivalul TRANSILVANIA FASHION, din iunie și septembrie. În paralel, Romanian Creative Week face o treabă excelentă la Iași, în luna mai. Din nefericire, prin izolarea la Combinatul Fondului Plastic, Romanian Design Week a ieșit cumva din accesibilitatea publicului în București. Mai sper ca „Săptămânile” de la Iași și București să nu se mai facă simultan, canibalizându-se. E absurd!

În plus faţă de acestea, în jur de 15-20 ianuarie, anul începe cu o Gală caritabilă (un nou „jucător” în lumea show-urilor de fashion), dedicată persoanelor ce au înfrânt cancerul: DREAMS BALOON, pentru care e foarte probabil să pregătesc un complex moment de modă românească creativă cu tema Dreams, după care va urma gala Fundaţiei Sociale Regina Maria și nu numai.

În privinţa show-urilor cu temă, vor fi aproape cert două SOIREES DE LA MODE, ediţiile #30 (aniversară) și #31, în aprilie și octombrie, dedicate, probabil, marilor designeri JEAN PAUL GAULTIER (la împlinirea a 70 de ani) și GIORGIO ARMANI (în avans mic, la împlinirea a 90 de ani, în 2024). Ele se doresc a fi acompaniate de o nouă Trilogie, cea a IDENTITĂŢII (în 2022 am avut Trilogia CREAŢIEI la ARCUB), cu un show multicultural, unul conceptual și unul, din nou, de Ziua Bucureștiului, cu o titulatură surpriză. Alături de aceste „Fashion Moments” va fi creat un show special pentru un icon al Pop culture: DAVID BOWIE!

Gala AVANPREMIERE va fie și ea prezentă într-o ediţie specială, într-o locaţie surpriză, de mare anvergură. La fel de spectaculoasă se anunţă și reluarea ciclurilor de evenimente OPERA-FASHION, împreună cu ONB. Şi asta e doar ceea ce se prognozează de pe acum. Surprizele continuă! EU CRED ÎN MODA ROMÂNEASCĂ!

Text de Alin Gălățescu

 

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.