Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 26/12/2022
Lifestyle

Alin Gălățescu | Adevăruri fără limite şi limite fără adevăruri

Alin Gălățescu De Alin Gălățescu
Comentarii Alin Gălățescu | Adevăruri fără limite şi limite fără adevăruri Share Alin Gălățescu | Adevăruri fără limite şi limite fără adevăruri
Adevăruri fără limite alin gălățescu


Alin Gălățescu | Adevăruri fără limite şi limite fără adevăruri

Am stat mult să aleg între acest titlu şi „Oamenii-Energie”.

Eu cred că şi dacă am considera că totul este energie şi am avea acces nelimitat şi imediat la ea, fiecare dintre noi tot am reuşi să calamităm situaţia.

Am reuşi să segregăm până şi accesul universal şi am distruge total natura. Am rămâne într-o lume goală, de oameni cablaţi la energia planetară.

Atunci am desăvârşi, surprinzător, această operă distructivă la care lucrăm atât de intens acum. Fără plante… fără animale… păstrând doar input-urile de energie. Trist!

Am realizat că nu există, totuşi, o singură realitate. Realitatea este dată, făcută, receptată de fiecare dintre noi în mod diferit, după experienţele, educaţia şi genetica fiecăruia. Toţi avem în comun, asemenea tuturor animalelor Pământului, un singur adevăr, o singură „obligaţie”: să supravieţuim! Restul e invenţia, părerea, construcţia, revelaţia noastră, ca limite sau ieşire din limite. Asta ne şi separă, artificial cumva, de animale. Ele trăiesc și doar… supravieţuiesc. Noi căutăm însă fericirea, sensul, semnificaţia… rămânem, cu toate acestea, foarte aproape de ele, oricât ne considerăm noi de diferiţi.

Adevăruri fără limite alin gălățescu

Dincolo de acest adevăr, ne-am inventat de fapt doar „ţinte” pe care să le urmăm, care ne ghidonează, semnifică, jalonează ziua şi apoi viaţa. Asta nediferind atât de mult de morcovul din vârful băţului plimbat, simbolic sau nu, în faţa animalelor de povară, ca să le dăm o cale sau direcţie.

Dacă ne gândim, diferenţele sunt extrem de mici… spre inexistente. Astfel realizăm că nu ajungem la înţelepciune odată cu înaintarea în vârstă, aceea este doar un paleativ în a ne uşura starea profund neplăcută de bătrâneţe, resimţită mai ales fizic, dar şi psihic, din plin.

Dar ne dăm seama că adevărul ultim nu există, ci doar acumulări personale de experienţe ce reprezintă, în fapt, viaţa fiecăruia, şi că limitele nu au adevăruri, iar adevărurile nu au, astfel, nici o limită… neexistând.

Şi atunci… ce facem azi?! Dar mâine?! Dar în 2023, care se apropie rapid?! Supravieţuim. Sperăm. Visăm. Iubim. Suntem oameni! Atât!

Adevăruri fără limite alin gălățescu

Editorial de Alin Gălățescu

Vezi alte articole semnate de Alin Gălățescu.

Alin este analist de Modă și LifeStyle / Creator de Evenimente: SOIREES DE LA MODE, GALA AVANPREMIERE, FASHION MOMENTS, SPRING – SUMMER – EVENING GALA, BEST NEW COMMERS/ Consilier de Imagine și de Brand / Creator de Proiecte Speciale de Film și Fotografie Arty.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.