Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 16/12/2022
Film Artă & Cultură / Art Expo

Catinca Malaimare: Emergency EX

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Catinca Malaimare: Emergency EX Share Catinca Malaimare: Emergency EX
Catinca Malaimare: Emergency EX


Catinca Malaimare: Emergency EX. Instalație de lumină, sunet și video

Vineri, 16 Decembrie, 2022 | 7 PM

Galeria Catinca Tabacaru este încântată să prezinte Emergency Ex (2022), un film de Catinca Malaimare ce redă o întâlnire intimă între corpuri umane și mașinării. Într-o coregrafie de mișcare, sunet și lumină, organisme umane și non-umane devin parteneri egali în crearea unui mediu senzual și atipic. Sugerând o codependență nu numai tehnică, dar și afectivă între noi și ecrane, Emergency Ex evocă un viitor proxim în care diferențierea dintre față și interfață a devenit imperceptibilă.

Filmul este însoțit de un text scris de Pitta Areola-Burns și Elliott Burns ce servește ca un ghid al instalației, eșuând intenționat în explicarea acesteia.

Proiecția filmului Emergency Ex va fi urmată de un dialog între artista Catinca Malaimare și galerista Catinca Tabacaru.

Catinca Malaimare trăiește și lucrează la Londra. A absolvit studiile postuniversitare la Royal Academy of Arts, Londra, în 2022. Performând alături de tehnologii antropomorfizate, Malaimare creează coregrafii ce manifestă relația noastră intimă cu instrumentele fotografice și ecranele pe care acestea ne proiectează înfățișarea.

Malaimare a expus în galerii și instituții internaționale. Printre proiectele recente se numără prezentarea expoziției tezei artistei în cadrul RA Show 2022, Emergency Ex, la Very Contemporary Performance Festival Cross Border, Somers Gallery, participarea la a 20-a ediție a Bienalei Pančevo (Serbia) curatoriată de Maja Ćirić, Staycation, un proiect colaborativ alcătuit dintr-un simpozion urmat de o expoziție de grup la Galeria Catinca Tabacaru și spațiul artist-run Sandwich în București (2021-2022); VIDEO+RADIO+LIVE, o expoziție colaborativă organizată de galeriile Catinca Tabacaru, Ivan, Sandwich, Suprainfinit, Sector 1 și Plan B, inclusă în programul oficial al Bienalei Art Encounters,Timișoara (2021); și participarea la Immaterial Salon din cadrul Art-O-Rama, Marseilles (2021).

În plus, Malaimare a performat și expus la Centrul de Interes, Cluj (2021); Galeria Catinca Tabacaru, București (2021); CFPR, Bristol (2021); Another Mobile Gallery, București (2020).

Catinca Malaimare: Emergency EX

Filmul Emergency Ex (2022) a fost creat cu sprijinul Optoma Europe Ltd.

Filmat la sediul Optoma Europe Ltd., în regiunea Hemel Hempstead din Regatul Unit al Marii Britanii.

Credite film:

Un film de Catinca Malaimare

Director de imagine: Rocio Chacon

Coloană sonoră: Joshua Fay

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută