Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 10/12/2022
Lifestyle

De ce sunt cosmeticele coreene atât de apreciate și care sunt ingredientele vedetă din compoziția acestora?

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii De ce sunt cosmeticele coreene atât de apreciate și care sunt ingredientele vedetă din compoziția acestora? Share De ce sunt cosmeticele coreene atât de apreciate și care sunt ingredientele vedetă din compoziția acestora?
cosmeticele coreene


De ce sunt cosmeticele coreene atât de apreciate și care sunt ingredientele vedetă din compoziția acestora?

Îngrijirea pielii și în special a tenului a devenit un subiect din ce în ce mai popular în ultimii ani. Deși femeile acordau atenție pielii lor și utilizau produse care le aduceau rezultate mulțumitoare, abia de mai puțin de un deceniu a intrat în atenția doamnelor și domnișoarelor rutina de îngrijire coreeană.

Coreenii sunt recunoscuți în toată lumea pentru frumusețea lor, pentru pielea „de sticlă” (glass skin) și pentru faptul că nu îmbătrânesc atât de repede. Secretul lor? Un cumul de factori, dintre care alimentația și îngrijirea pielii joacă rolurile principale. În continuare, îți vom spune de ce cosmeticele coreene sunt atât de apreciate în întreaga lume și care sunt ingredientele „vedetă” din compoziția acestora. 

De ce sunt îndrăgite cosmeticele coreene? 

Aceste produse de îngrijire a pielii au o istorie îndelungată, cu mii de ani vechime. Dintotdeauna, coreeni au fost admirați pentru pielea lor ca de porțelan, însă este bine să știi că pentru a ajunge la un astfel de rezultat, va trebui să ai o rutină consecventă. 

Coreenii pun pe primul loc îngrijirea pielii și abia apoi machiajul, care de cele mai multe ori este format doar din produse care să ofere culoare, nu și din fond de ten sau corector, datorită frumuseții pielii. 

Cosmeticele coreene se diferențiază de celelalte produse de îngrijire prin faptul că sunt realizate cu ajutorul tehnologiilor inovatoare, dar în același timp se bazează pe rețete tradiționale, care funcționează întotdeauna. 

Astfel, dacă îți dorești o rutină de îngrijire bazată pe cosmetice coreene, trebuie să știi că este nevoie să investești câteva minute în fiecare dimineață și seară. Pentru cele mai bune rezultate, va fi nevoie de mai mult decât o curățare a tenului și aplicarea unei creme. Cu toate acestea, după ce vei începe să observi rezultate, vei acorda din ce în ce mai multă atenție tenului tău și pielii în general. 

Ingredientele vedetă din cosmeticele coreene

Cosmeticele coreene se diferențiază de alte produse de îngrijire nu doar prin varietatea tipului de produse, ci și prin ingredientele deosebite, care țintesc diverse probleme ale pielii. În continuare, vei afla care sunt cele mai îndrăgite ingrediente, pe care pielea le adoră. 

Centella Asiatica este unul dintre ingredientele ce se regăsește în majoritatea produselor de îngrijire coreene. Aceasta este o plantă folosită încă din cele mai vechi timpuri și recunoscută pentru proprietățile sale calmante și regenerante. Este apreciată în special de către persoanele cu tenul sensibil, însă oricine poate beneficia de proprietățile Centellei Asiatica. 

Elementul activ care se regăsește în această plantă se numește madecassoside, un antioxidant ce ajută la repararea celulelor, încetinește evoluția și previne apariția petelor pigmentare și calmează pielea cu acnee. 

De Propolis cu siguranță ai auzit, mai ales că este utilizat și în țara noastră, nu doar în produse cosmetice. Propolisul are proprietăți antiinflamatorii, antibacteriene și antifungice, ceea ce îl transformă în aliatul pielii cu leziuni de acnee și alte afecțiuni inflamatorii. Acesta calmează iritațiile și contribuie la regenerarea pielii. 

Apa fermentată de orez este unul dintre primele ingrediente atestate ale îngrijirii pielii coreenilor. Aceasta se folosește pentru piele și păr și are numeroase beneficii. În principal, persoanele cu tenul gras vor îndrăgi acest ingredient, deoarece are rolul de a reduce producția de sebum și de a păstra porii cât mai curați, dând impresia că sunt mai mici.

Nu în ultimul rând, îți aducem în atenție și Mucina de melc, un ingredient neobișnuit la prima vedere, dar cu proprietăți excelente asupra pielii. Știi deja că melcul secretă o substanță ușor lipicioasă în momentul în care se mișcă. Aceasta este Mucina de melc, colectată și utilizată în producerea a numeroase cosmetice coreene. Are proprietăți de regenerare și este bogată în zinc, antioxidanți, vitamina A, acid hialuronic, peptide de cupru și alte substanțe ce îți vor lasă tenul frumos și luminos.

Așadar, acum știi secretul din spatele cosmeticelor coreene și sperăm să le incluzi și tu în rutina de îngrijire a pielii.

cosmeticele coreene

Sursa foto: Shutterstock

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.