Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 08/12/2022
Lifestyle / Destinații turistice

Unde mergem să petrecem iarna în Europa?

Iuliana Ciocîrlan De Iuliana Ciocîrlan
Comentarii Unde mergem să petrecem iarna în Europa? Share Unde mergem să petrecem iarna în Europa?
iarna în Europa


Deși decembrie doar ce a sosit, cele mai multe vacanțe trebuie planificate din timp, așa că, în cazul în care nu aveți idee unde să vă petreceți vacanța următoare, mai jos urmează să facem o călătorie prin câteva locații perfecte pentru iubitorii sezonului rece și… nu numai.

Rovaniemi

Unde mergem să petrecem iarna în Europa?

foto © visitrovaniemi.fi

Începem în forță, cu un oraș în strânsă legătură cu cea mai iubită sărbătoare din an. Rovaniemi din Finlanda este una dintre destinațiile ideale pentru cei care caută o vacanță „în spiritul Crăciunului”. Orașul, denumit în mod oficial satul lui Moș Crăciun, se află la patru kilometri de Cercul Polar Arctic și este una dintre destinațiile preferate de turiștii pasionați de observarea aurorelor boreale. Chiar dacă nu aveți cum să vizionați fenomenul, în Rovaniemi aveți ocazia de a petrece una dintre cele mai spectaculoase nopți polare sau, dacă vă simțiți aventuroși, puteti participa la competițiile de înot de iarnă, pe plaja Ounaskoski, aflată în apropiere.

Abisko

Unde mergem să petrecem iarna în Europa?

foto © visitabisko.com

Dacă tot am amintit de aurorele polare, următoarea oprire o facem în Abisko, Suedia, care e considerată cea mai bună destinație de observare a fenomenului, dacă faceți parte din categoria călătorilor cu un buget restrâns. Abisko este, de asemenea, o destinație populară pentru cei pasionați de sporturile de iarnă. Aici puteți încerca activități precum schiul fond, plimbări cu snowmobil-ul și drumeții organizate pe timpul nopții polare.

Cortina d’Ampezzo

Unde mergem să petrecem iarna în Europa?

foto © bandion.it

Pentru fanii schiatului, Cortina d’Ampezzo din Italia, este una dintre cele mai bune alegeri. Orașul a găzduit Jocurile Olimpice de Iarnă în anul 1956 și urmează să fie pentru a doua oară locație-gazdă în 2026. Cortina d’Ampezzo oferă trei zone destinate schiatului Faloria Cristallo Mietres, Tofana și Lagazuoi 5 Torri, dar și o școală pentru cei care doresc să încerce și să învețe cum să conducă o sanie trasă de câini. În timpul sărbătorilor, locația este renumită pentru castanele prăjite și vândute în cadrul târgului de Crăciun.

Budapesta

Unde mergem să petrecem iarna în Europa?

foto © spasbudapest.com

Iar dacă târgurile de Crăciun sunt cele pentru care adorați iarna, de ce să nu fie următoarea oprire în Budapesta, orașul care a fost votat ca având cel mai frumos târg de Crăciun din Europa. Pe lângă standurile cu mâncare sau băutură, în cadrul târgului de Crăciun din Budapesta există și un patinoar, iar seara pot fi admirate spectacolele de lumini sau proiecțiile de pe Bazilica Sfântul Ștefan. Dacă doar un moment de relaxare este ceea ce căutați sau pur și simplu preferați căldura, orașul este vestit și pentru băile termale pe care le pune la dispoziția turiștilor. Printre cele mai populare se numără băile Széchenyi, Gellért și Rudas.

Insulele Canare

Unde mergem să petrecem iarna în Europa?

foto © hellocanaryislands.com

Dacă tot i-am tentat pe iubitorii sezonului cald, următoarea propunere vine din… Insulele Canare ale Spaniei, una dintre cele mai călduroase locații pe timp de iarnă. Astfel în timp ce toată Europa îngheață, în Insulele Canare temperaturile ajung chiar și la 25 de grade Celsius. Majoritatea turiștilor care aleg să viziteze zona la începutul anului, se bucură de vremea frumoasă și de plajele pe care destinatia le oferă. Pentru pasionații de drumeții, în Insulele Canare regăsim regiuni cu cratere vulcanice sau plaje acoperite de cenușă.

Transilvania

Unde mergem să petrecem iarna în Europa?

foto © facebook.com/PoianaBrasovRomania

În final, pentru cei mai patrioţi, în România, cea mai frumoasă regiune de vizitat pe timp de iarnă e Transilvania. Excluzând Brașovul și Sibiul, oraşe renumite deja pentru frumusețea lor, ca turiști putem schia în Poiana Brașov, putem vizita Castelul Bran, Cetatea Râșnov sau Castelul Peleș, iar la finalul zilei putem încerca unul dintre nenumăratele restaurante cu specific vânătoresc, unde preparatele din carne de mistreț sau de căprioară sunt printre cele mai comandate și apreciate.

Veneția

Unde mergem să petrecem iarna în Europa?

foto © veneziaunica.it

Nu aș fi putut încheia fără a menționa Veneția, renumită pentru perioada Carnavalului de la finalul anotimpului rece, când, după o perioadă scurtă de pace și liniște, orașul își recapătă freamătul și numărul mare de turiști dornici să participe la numeroasele parade sau să admire măștile elaborat și minuțios realizate.

Chiar dacă iarna vine cu zile mai scurte și temperaturi mai scăzute, nu ar trebui să fim descurajați întrucât ne putem bucura în continuare de locuri minunate, vacanțele de iarnă în Europa oferind câte ceva pentru absolut toate gusturile şi dorințele amatorilor de escapade hibernale.

» Vezi alte destinații pentru VACANȚA DE IARNĂ.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.