Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 07/12/2022
Artă & Cultură / Teatru

Navetă culturală pentru spectacolul RADIO, la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Navetă culturală pentru spectacolul RADIO, la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova Share Navetă culturală pentru spectacolul RADIO, la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova
Navetă culturală pentru spectacolul RADIO


Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova invită publicul din București la ultima NAVETĂ CULTURALĂ a anului 2022. Evenimentul va avea loc vineri, 9 decembrie 2022 și este dedicat spectacolului RADIO de Eric Bogosian, regia Bobi Pricop, spectacol ce îl are în rolul principal pe Sorin Leoveanu. Special guest star-ul acestei reprezentații este Vlad Craioveanu.  

Plecarea se va face la ora 13:00 din București, TNB (parcarea din fața Sălii Studio). Întoarcerea va fi după spectacol, în același loc.

Prețul biletului (132 lei) include transportul tur-retur cu autocarul și biletul la spectacol, iar biletele pot fi achiziționate direct din site-ul teatrului.

Spectacolul RADIO s-a bucurat de un mare succes la data premierei (decembrie 2019), primind numeroase cronici de specialitate favorabile, iar actorul Sorin Leoveanu a fost nominalizat la Premiul UNITER pentru cel mai bun actor în rol principal, pentru rolul Barry Champlain.

Bobi Pricop este unul dintre cei mai inovativi și suprinzători tineri regizori, candidat, începând cu anul 2018, la Premiul Europa pentru Teatru.

Regizorul Bobi Pricop a făcut un spectacol fascinant despre demenţa patologică a lumii cu un text de Eric Bogosian, “Talk Radio”, premiat cu Premiul Pulitzer în 1987 şi ecranizat de Oliver Stone în 1988. E surprinzător să vezi cum o emisiune radiofonică de aproape două ore, redată ca atare pe scenă, devine atât de palpitantă și pe plan vizual. Oana StoicaScena9

Navetă culturală pentru spectacolul RADIO

Sorin Leoveanu în rolul lui Barry Champlain cel mereu prezent în scenă, duce greul reprezentării piesei și viziunii regizorale, interpretarea sa fiind excepțională. Ileana Lucaciu, Blog de spectator

Spectacolul RADIO vorbește despre nevoia fiecăruia dintre noi de a fi vocea lumii sale. Folosindu-ne de tehnologia pe care o avem la dispoziție, căutăm să le vorbim celorlalți despre noi, despre fricile, angoasele, descoperirile, emoțiile, curiozitățile, așteptările sau neîmplinirile noastre. Sperând că, la capătul mărturisirilor noastre, se va afla cineva care simte la fel.

“Vreau să vă aud. Ce-aveți de gând să faceți pentru țara asta. Aici. La Radio. Night Talk. Ultima noastră scăpare. Oamenii nu mai știu să vorbească unii cu alții.”

Navetă culturală pentru spectacolul RADIO
RADIO. regia Bobi Pricop. foto Albert Dobrin.28
Navetă culturală pentru spectacolul RADIO
Sorin Leoveanu. foto Cătălin Corneanu 2
Navetă culturală pentru spectacolul RADIO
Sorin Leoveanu în RADIO. foto Albert Dobrin

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

RADIO

de Eric Bogosian

Traducerea: Silvia Năstasie

Regia: Bobi Pricop

Scenografia: Nikola Toromanov

Muzica live: Eduard Gabia

Cu: Sorin Leoveanu, Gabriela Baciu, Alex Calangiu, Ștefan Cepoi, Ramona Drăgulescu ,

Romanița Ionescu , Cerasela Iosifescu, Geni Macsim, Alina Mangra , Dragoș Măceșanu,

Cătălin-Mihai Miculeasa , Claudiu Mihail , Marian Politic, Tamara Popescu , Vlad Udrescu,

Nicolae Vicol.

Durata spectacolului: 2 ore (fără pauză)

▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬

Contact Agenția teatrală:
Strada Alexandru Ioan Cuza, nr. 11, în clădirea teatrului
Telefon: 0251.413.677

TEATRUL NAȚIONAL „MARIN SORESCU” CRAIOVA

https://tncms.ro

https://www.facebook.com/tncms.oficial

https://www.instagram.com/teatrul_national_craiova

#ĂștiaFacPeDracuÎnPatruCaSăNeAducăLaTeatru  

Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova este unul dintre cele mai importante teatre din țară, cu o tradiție de peste 170 de ani și cu o activitate internațională de prestigiu a cărei lungă și bogată istorie a culminat cu spectacolele legendare ale lui Silviu Purcărete, prezentate în cadrul celor mai importante festivaluri de teatru din întreaga lume dar și cu imensul succes internațional al Festivalului Shakespeare, care aduce în România spectacole de pe cinci continente, la fiecare doi ani.

Acum, cu o viziune contemporană, teatrul abordează perspectivele prezente și viitoare, adresându-se unui spectru din ce în ce mai larg de public, în conformitate cu provocările actuale.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută