Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 04/12/2022
Film

PREMIERĂ | PUSS IN BOOTS: THE LAST WISH ( 2022 )

Vlad T. Copilu De Vlad T. Copilu
Comentarii PREMIERĂ | PUSS IN BOOTS: THE LAST WISH ( 2022 ) Share PREMIERĂ | PUSS IN BOOTS: THE LAST WISH ( 2022 )
Puus in Boots


Revenirea la viaţă a Motanului Încălţat… una din cele nouă | PREMIERĂ | PUSS IN BOOTS: THE LAST WISH ( 2022 )

În 18 ani de când a devenit partenerul simpaticului căpcăun Shrek şi la mai mult de un deceniu după ce l-am văzut ultima oară pe marele ecran, Puss in Boots, ruda americană a Motanului Încălţat imaginat de Charles Perrault în clasicul său basm, a reuşit nu doar să-şi distrugă opt din cele nouă vieţi cu care este hărăzită orice felină adorabilă, ci să mai şi piardă numărătoarea lor şi să fie obligat a se lansa într-o aventură aproape disperată de recuperare a lor… pentru că mai sunt încă atâtea generaţii de copii care vor călca pragul cinematografelor şi ar fi păcat să îi priveze de bravadele sale. „Fear me, if you dare!

Transformarea progresivă al lui Puss in Boots în personaj de franciză de sine stătătoare ale studiourilor DreamWorks Animation, desprinsă din seria Shrek, a început încă de la succesul înregistrat de apariţia personajului pufos cu ochi gigantici în partea a doua a poveștii căpcăunului din Mlaștină, Shrek 2, din 2004, după care acesta, cu vocea împrumutată tot de la Antonio Banderas, a mai apărut și în Shrek the Third (2007), plus Shrek Forever After (2010).

De aici până la a deveni cap de afiş în animaţia Puss in Boots din 2011 n-a mai trecut mult timp, iar publicul a avut ocazia să se familiarizeze cu aventurile care i-au modelat caracterul înainte de a-i întâlni pe Shrek și pe Măgar.

Să ne amintim că șiretul Motan Încălțat trebuie să își reabiliteze numele de acuzațiile care îl fac un fugar căutat şi că, în timp ce încearcă să fure fasole magică de la infamii Jack și Jill, eroul se intersectează cu perechea sa feminină, Kitty Softpaws, care îl conduce la vechiul său prieten, devenit inamic, Humpty Dumpty.

Împreună, cei trei plănuiesc să fure boabele, să ajungă la castelul Uriașului, să prindă gâsca de aur și să reabiliteze numele lui Puss. Asta s-a întâmplat în acel prim film, înainte de serialul de pe Netflix The Adventures of Puss in Boots (2015-2018), dar acum scenariștii mută povestea într-o cu totul altă zonă, anume cea a pierderii celor nouă vieți pe care eroul nostru le-a epuizat cu o oarecare inconştienţă.

Planurile pentru o continuare a filmului Motanul Încălțat au început cu 10 ani în urmă, în noiembrie 2012, când Guillermo del Toro, un maestru al genurilor Horror şi Fantasy, a anunțat că îl va duce pe personajul principal într-un “loc foarte exotic”, însă o bună bucată de vreme nu s-a mai auzit nimic altceva.

Antonio Banderas a dezvăluit abia în 2014 că se lucrează la sequel, iar titlul filmului ar urma să fie Puss in Boots 2: Nine Lives & 40 Thieves (Motanul Încălțat 2: Nouă vieți și 40 de hoți). Ulterior, acesta s-a mai simplificat până la cel din prezent, cu Joel Craword (The Croods: A New Age) şi Januel Mercado (Harvey Beaks) ca regizori în locul lui Bob Persichetti, care fusese dat ca sigur înainte de pandemie.

Puus in Boots

Premiera – 9 decembrie 2022

Premisa noului film, Motanul încălţat: Ultima dorinţă (Puss in Boots: The Last Wish), ce are premiera pe 9 decembrie, este următoarea: când Motanul Încălțat află că și-a folosit opt din cele nouă vieți, pentru a şi le recupera, părăseşte azilul de pensionari în care stătea la coadă ca să ajungă la litieră şi pornește într-o călătorie prin Pădurea Neagră pentru a găsi „mitica Stea a Dorinţelor” împreună cu Kitty Softpaws și cu noul său tovarăș Perro, un guraliv câine de terapie care a fost deghizat în pisică.

Actorii care dau Vocile

Actorii care îşi împrumută vocile acestor personaje sunt minunații Antonio Banderas (Puss in Boots), Salma Hayek (Kitty Softpaws) și Harvey Guillén (Perro), dar, pe lângă aceştia, îi vom auzi și pe versatilii Olivia Colman, Wagner Moura, Florence Pugh și Ray Winstone.

Soundtrack-ul

Dincolo de look-ul nou, proaspăt, datorat evoluţiei tehnologiei de animaţie, soundtrack-ul Puss in Boots: The Last Wish este și el la mare înălțime.

Heitor Pereira, compozitorul OST-urilor la Despicable Me și Minions: The Rise of Gru, a înregistrat coloana sonoră, înlocuindu-l pe Henry Jackman, cel care făcuse muzica la primul film, probabil şi datorită faptului că producător executiv al noii producţii este un fan al brazilianului, Chris Meledandri, cel responsabil de incredibilul succes al Minionilor în întreaga lume.

În plus, trei cântece originale au fost realizate pentru film de Karol G, Daniel Oviedo, Heitor Pereira, Paul Fisher, Dan Navarro și Gaby Moreno. Artista columbiană interpretează La Vida es Una, nominalizata la Grammy Moreno cântă Por Que Te Vas, în timp ce Antonio Banderas este solistul lui Fearless Hero.

Puus in Boots

Fairytale spaghetti western

Primele treizeci de minute ale filmului au fost prezentate la Festivalul Internațional de Film de Animație de la Annecy, în vară, iar criticii au remarcat tonul mai sumbru al naraţiunii în comparație cu primul lungmetraj dedicat Motanului Încălţat, aspect confirmat de către realizatori.

puus in boots Joel Crawford
awardsdaily.com | Croods 2 filmmakers group photo at DreamWorks Animation on Thursday March 5, 2020 in Glendale CA Photo: (Alex J. Berliner/ABImages)

Regizorul Joel Crawford a admis că “frica de moarte a lui Puss este motorul care conduce filmul“, iar producătorul Mark Swift a caracterizat animaţia Motanul încălţat: Ultima dorinţă drept un… „fairytale spaghetti western”, declarându-l inspirat din povestea şi estetica legendarului western The Good, the Bad, and the Ugly, al lui Sergio Leone. „Ceea ce ne-am dorit a fost să prezentăm acest personaj legendar, de poveste, într-un fel diferit decât a fost până acum cunoscut”.

Rămâne de văzut, începând din 9 decembrie, cum le-a reuşit asta şi cine este cu adevărat Puss in Boots!

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută