Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 30/11/2022
Lifestyle

E cool să fii nostalgic

Mădălina Lefter De Mădălina Lefter
Comentarii E cool să fii nostalgic Share E cool să fii nostalgic
nostalgic


În ciuda definiției gri pe care “nostalgic” o are în DEX, se pare că nostalgia a căpătat forma unui trend în rândul noilor generații tot mai dornice de a (re)trăi trecutul într-un mod autentic.

NOSTALGÍE, nostalgii, s. f. Sentiment de tristețe, de melancolie provocat de dorința de a revedea un loc drag, o persoană apropiată sau de a retrăi un episod din trecut.

Mașina timpului nu s-a inventat încă, dar, într-un fel sau altul, piața SH satisface nevoia unei călătorii în timp. Dincolo de hainele și accesoriile la mâna a doua, gadget-urile vintage se bucură acum de un val puternic de popularitate. Iată câteva care te pot ajuta să iei o pauză de la graba tehnologiilor noi și să te bucuri de câteva momente mai lungi de prezent trecut:

Camera pe film

E cool să fii nostalgic

You only have one shot, cam ca în viață. Acum, tinerii încearcă să trăiască momentul și, mai ales, să îl surprindă în imperfecțiunea lui autentică. Rafala de 100 de poze, dintre care o poți alege pe cea mai bună, nu mai e cool. Selfie-urile timp de jumătate de oră, până prinzi unghiul ăla bun, nu mai sunt nici ele cool. Acum se poartă esența momentului, cadrele unice, vibe-ul autentic al trecutului, care durează cât apeși pe butonul camerei – un click și dispare, dar măcar te-ai bucurat de el.

Vinyl-urile

E cool să fii nostalgic

În 2020 au fost înregistrate mai multe vânzări de discuri de vinil decât de CD-uri muzicale, acest lucru având loc pentru prima dată după foarte mult timp. Se pare că, deși pandemia i-a împiedicat pe oameni să mai ia parte la concerte, aceștia au găsit un mod mai interesant de a experimenta muzica îndeaproape. Pentru că au rămas în vogă chiar și după ridicarea restricțiilor, discurile de vinil reprezintă totodată și un cadou foarte fain, mai ales pentru cei care au deja un pick-up acasă.

Ipod Shuffle

E cool să fii nostalgic

Cum alfel să își facă (re)apariția, decât printr-un trend pe TikTok? Când părea că toți au uitat de el, tinerii au început să posteze diferite materiale în care Ipod-ul era utilizat pe post de accesoriu – uneori, chiar și drept clame de păr, folosindu-l în același timp și pentru a asculta muzică în căștile cu fir – care, apropo, se pot intitula, de asemenea, trend. Varietatea de culori face ca Ipod-ul să fie, de fapt, chiar un accesoriu vintage foarte trendy și util, dacă vrei să salvezi din bateria telefonului.

Mașina de scris

E cool să fii nostalgic

Pentru cei care vor să își ia timp pentru a se bucura de viață printre rânduri, mașina de scris permite acest lucru, cu siguranță! Fascinantă mai ales pentru cei care au crescut înconjurați de computere și smartphone-uri, aceasta are un farmec aparte. Poate pentru că îți permite să fii doar tu și tastele, fără distrageri. De asemenea, oferă o siguranță pe care internetul nu o deține în totalitate: nu poate fi hack-uită, nu contează dacă se ia curentul și îți permite să scrii cele mai intime gânduri, fără să-ți fie teamă de back-up-uri care nu funcționează – în caz contrar, gânduri pe care poți doar să le arunci odată cu hârtiile, atunci când vrei să uiți de tot de ele.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.