Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 27/11/2022
Lifestyle

3 lucruri pe care să le știi înainte de a te înscrie la un curs de perfecționare

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii 3 lucruri pe care să le știi înainte de a te înscrie la un curs de perfecționare Share 3 lucruri pe care să le știi înainte de a te înscrie la un curs de perfecționare
curs de perfecționare


Zilele în care trăim ne încarcă mereu cu o mulțime de informații din toate părțile și trebuie mereu să alegem cu foarte mare atenție sursele din care le luăm pe acestea și felul în care le folosim la locul de muncă zi de zi.

Formarea continuă este deosebit de importantă într-o piață a muncii atât de volatilă și de competitivă în același timp. Indiferent de mediul în care lucrezi, vor apărea mereu persoane care vor fi mai bine pregătite și care pot să îți ia locul de muncă dacă nu reușești să ții pasul cu noutățile sau să le aplici atunci când este cazul.

Dacă faci parte din domeniul public, iată care sunt 3 lucruri pe care să le știi înainte să te înscrii la cursuri de perfectionare la APSAP încă de anul acesta, pentru a fi sigur că intri în cel nou cu informațiile la zi. Dacă însă dorești să faci acest pas anul viitor, trebuie să știi că toate cursurile vor avea loc și atunci.

De ce să ții cont când alegi un curs de perfecționare

Dintr-o mulțime de cursuri, este uneori dificil să iei o decizie ușoară atunci când știi că este vorba și despre viitorul tău profesional.

1. În persoană sau online

Poate îți e dor de socializarea față în față și atunci preferi să participi la un curs offline; sau poate îți dorești să participi din confortul casei tale sau ești plecat undeva în delegație pentru o perioadă mai lungă de timp și nu ai cum să ajungi la locația în care se ține evenimentul.

Oricare variantă ai alege-o, să știi că vei găsi cursuri care au loc de-a lungul anului, așa că nu trebuie să îți faci probleme din acest punct de vedere.

Un avantaj al cursurilor în persoană este că poți să le alegi pe cele care au loc în regiunea din țară care îți este cea mai apropiată sau în care poți să ajungi cel mai ușor.

curs de perfecționare

Participând la acestea vei avea parte de cazare și mese pentru tine și un însoțitor, toate incluse în același preț. Așa că, fie că alegi să vii cu un coleg sau cu un membru al familiei, ambii veți avea la îndemână toate cele necesare învățării și relaxării în același timp.

Mai mult decât atât, interacțiunea față în față îți va da posibilitatea de a schimba idei cu cei prezenți, de a face networking și de a dezvolta idei pe care le discutați la curs. Astfel se pot naște noi subiecte de discuție și rezolvări la problemele care pot fi identificate și în acest mod.

2. Alege tema

Dacă dorești să te perfecționezi în domeniul în care muncești deja, atunci alegerea este simplă pentru tine. Vei lua decizia de a frecventa acel curs care se pliază pe nevoile cerute de instituția la care lucrezi.

Dacă însă dorești să afli informații care țin și de alt domeniu, atunci trebuie să alegi cu atenție cursul la care vei participa.

Aici sunt două variante: sau alegi un domeniu care este tangențial cu cel în care lucrezi acum și te poate ajuta îmbogățindu-ți resursele și partea de cunoștințe cu unele care te-ar putea ajuta în munca de zi cu zi, chiar dacă nu direct.

Cea de-a doua variantă este aceea în care alegi un domeniu care până acum îți era mai mult necunoscut și îți dorești să cunoști cât mai multe informații despre el. Atunci va trebui să stai puțin mai mult pe gânduri, însă suntem siguri că vei lua decizia cea mai buna pentru tine. Ia in calcul neapărat situația actuală a pieței muncii, dar și aptitudinile cu care esti înzerstrat, atunci când alegi.

3. Direcția de viitor

Atunci când alegi un curs de perfecționare, trebuie să te gândești bine la direcția pe care dorești să o abordezi în viitor. Fie că dorești să continui în același domeniu sau, încet – încet, să te îndrepți către altul pe care l-ai descoperit în timp, alegerea stă doar în mâinile tale.

Gândește-te însă bine la ce anume te face fericit și ce anume îți dă împlinire din punct de vedere profesional și alege să mergi în acea direcție.

Cel mai important, mai ales pentru sănătatea ta psihică, este să faci ceea ce îți place. Cu atât de multe variante la îndemână, este aproape imposibili să nu reușești să faci asta din punct de vedere profesional.

Credite foto: unsplash.com

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută