Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 24/11/2022
Lifestyle

Cum să te echipezi corect pentru antrenament

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Cum să te echipezi corect pentru antrenament Share Cum să te echipezi corect pentru antrenament
echipament sport


Purtarea încălțămintei și a hainelor potrivite pentru sportul pe care îl practici te ajută să te simți confortabil în timpul antrenamentului. Pentru a fi sigur că echipamentul tău este adecvat trebuie să te interesezi de mai multe aspecte, inclusiv de țesătura folosită la fabricarea sa. De asemenea, trebuie să știi dacă este potrivit pentru tipul de antrenament pe care urmează să-l faci. Unele țesături sunt concepute pentru a elimina transpirația de pe piele în timpul exercițiilor fizice, iar altele o absorb. În ce privește încălțămintea sport, acesta este extrem de importantă pentru a facilita mișcarea și pentru a preveni accidentarea. Iată câteva aspecte care te vor ajuta să iei deciziile corecte pentru ținuta sportivă:

Alege încălțămintea potrivită

Căutarea unor pantofi sport poate fi foarte dificilă dacă nu știi exact de ce anume ai nevoie. Pe piață există foarte multe tipuri de pantofi care pot îndeplini toate condițiile necesare pentru a facilita practicarea sportului ales. De exemplu, pentru fotbal există ghete de fotbal pentru sala sau pentru exterior, pantofii cu crampoane, la fel cum pentru alergare sunt o multitudine de tipuri de adidași care trebuie să aibă talpa foarte flexibilă. În principiu, ghetele de fotbal trebuie să fie rigide de la vârf până la călcâi, dar flexibile acolo unde talpa se îndoaie. Pentru a juca cel mai bine, ai nevoie de ghete de fotbal care ți se potrivesc perfect, astfel încât fiecare atingere a mingii să fie precisă și puternică. Dacă ai număr mare la picior sau ai talpa mai lată, asigură-te că alegi modelul recomandat. Fiecare dintre acești pantofi este construit pentru diferite tipuri de picioare. Până la urmă, cei mai buni pantofi sunt cei în care se simt cel mai confortabil picioarele tale și ți se potrivesc cel mai bine. Așadar, cum poți găsi acei pantofi perfecți? Va trebui să te gândești la suma pe care ești pregătit să o cheltuiești, la suprafața de joc, la materialul din care sunt confecționați și la confortul pe care ți-l oferă. De asemenea, ia în considerare poziția și stilul tău de joc și culoarea adecvată. În final, ar fi bine să te informezi și despre cele mai recente lansări și să compari prețurile.

Ține cont și că grosimea șosetelor pe care le porți poate face o mare diferență în ceea ce privește potrivirea pantofului, mai ales când picioarele tale se umflă la căldură. Ia în considerare niște șosete tehnice, special concepute, cu suport suplimentar pentru arcul piciorului și căptușeală pentru părțile mai sensibile ale tălpii, degete și călcâi, pentru o protecție mai bună la impact.

Caută cele mai adecvate haine pentru sportul preferat

În primul rând, alege o țesătură care să absoarbă transpirația. Caută o fibră sintetică care să îi permită pielii să respire în timpul antrenamentului. Poliesterul, lycra și spandexul sunt cele mai folosite materiale pentru echipamentele sportive. Totodată, poți opta pentru îmbrăcăminte fabricată din polipropilenă. Cel mai bine ar fi să încerci ținutele chiar tu, nu să să le cumperi la recomandarea cuiva, pentru că atunci vei simți clar dacă sunt sau nu adecvate. Cumpără doar articolele despre care știi că te vor face să te simți confortabil și încrezător. Fii atent la felul în care te simți atunci când probezi și vei avea, cu siguranță, look-ul dorit și un maxim de confort. În ce privește prețul, chiar dacă ești tentat să cumperi acele jambiere ieftine pe care le-ai putea găsi la un outlet, este important să nu te zgârcești și să te uiți la calitate atunci când vine vorba de îmbrăcămintea pentru antrenament. Cumpărând un produs adecvat, te vei asigura că vei obține cel mai bun profit pentru bugetul tău și pe termen lung vei constata chiar că economisești. Caută branduri de încredere și nu vei regreta că ai pus calitatea pe primul loc.

Echipamentul sportiv adecvat îmbunătățește și performanța la antrenament. Ținuta perfectă este cea de care uiți odată ce ai început mișcarea, așa că timpul petrecut pentru alcătuirea ei nu va fi niciodată pierdut. 

Sursa foto: Shutterstock

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.