Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 23/11/2022
Artă & Cultură / Performing arts

Centrul Național al Dansului București dă startul înscrierilor la Programul de formare pentru producători în artele performative

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Centrul Național al Dansului București dă startul înscrierilor la Programul de formare pentru producători în artele performative Share Centrul Național al Dansului București dă startul înscrierilor la Programul de formare pentru producători în artele performative
Centrul Național al Dansului București dă startul înscrierilor la Programul de formare pentru producători în artele performative


Centrul Național al Dansului București (CNDB) anunță lansarea înscrierilor la Academia de Dans și Performance – Programul pentru Producători, program de formare dedicat celor care vor să se profesionalizeze în producția artelor performative, cu focus pe dans și performance.

Desfășurat în perioada februarie-mai 2023, cu un curriculum generos și un ritm propice asimilării, programul așteaptă candidaturi atât de la producători la început de drum, cât și de la producători deja activi.

Cursanții vor intra într-un parcurs de învățare teoretic și practic, la finalul căruia vor fi integrat noțiunile și experiențele necesare unui producător profesionist: de la politici culturale, instrumente administrative și de lucru în echipă, până la sesiuni de networking, mentorat și practică în organizații de profil.

Programul conține cursuri teoretice, ateliere și stagii practice, toate în folosul integrării profesionale a cursanților în domeniul producției de spectacol, cu precădere dans și performance. Corina Șuteu, Marijana Cvetković, Willy Prager, Iva Sveshtarova, Oana Radu, Alexandra Schmidt, Raluca Iacob Pop, Vava Ștefănescu, Elena Calistru, Mihai Mihalcea, Lucian Vărșăndan, Andreea Andrei și Carmen Coțofană sunt doar câțiva dintre profesioniștii care vor acompania participanții în înțelegerea profesiei de producător, a contextului cultural local, a modelelor și rețelelor artistice internaționale.

Alături de Programul pentru Dansatori (început în octombrie), Programul pentru Producători face parte dintr-un demers mai amplu de formare a noi generații de profesioniști în dans și performance, sub ghidajul unor practicieni cu îndelungată experiență pedagogică și de lucru.

Înscrierile se fac până pe 11 decembrie 2022.

Mai multe detalii se pot consulta aici. Pentru informații suplimentare, puteți scrie la cursuri@cndb.ro.

Centrul Național al Dansului București dă startul înscrierilor la Programul de formare pentru producători în artele performative

Programul face parte din proiectul SEEDS – South East European Dance Stations, co-finanțat de Uniunea Europeană, prin Europa Creativă. Punctele de vedere și opiniile exprimate aparțin doar autorilor și nu reflectă neapărat cele ale Uniunii Europene sau ale Agenției Executive pentru Educație și Cultură (EACEA). Nici Uniunea Europeană și nici autoritatea care acordă finanțarea nu pot fi considerate responsabile pentru acestea.

Parteneri:

Brain Store Project Foundation (Sofia)

Stanica – Service for Contemporary Dance (Belgrad)

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută