Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 21/11/2022
Film

Oameni de treabă

Delia Mitrache De Delia Mitrache
Comentarii Oameni de treabă Share Oameni de treabă
OAMENI DE TREABA


Comedia Oameni de treabă, cel de-al patrulea lungmetraj regizat de Paul Negoescu (O lună în Thailanda, Două lozuri, Povestea unui pierde-vară), care va avea premiera națională pe 25 noiembrie, îi are în rolurile principale pe Iulian Postelnicu, Vasile Muraru, Anghel Damian și Crina Semciuc.

După premiera din cadrul Festivalului Internațional de Film de la Sarajevo, unanim apreciat de publicul şi juriile festivalurilor în cadrul cărora a fost prezentat, filmul i-a adus actorului Iulian Postelnicu premiul pentru cea mai bună interpretare, la Festivalul Internațional al Filmului Francofon de la Namur, lungmetrajul primind și o mențiune specială din partea juriului.

Oameni de treabă aduce în prim-plan povestea lui Ilie, un polițist de la țară al cărui singur vis este să ducă o viață liniștită și, fără pretenții prea mari, acesta crede că o livadă poate marca începutul unei astfel de vieți. Văzând cum începe să îmbătrânească, Ilie vrea să simtă că are un rost al lui, așa că pune la cale un plan modest, care i-ar putea readuce liniștea și confortul – vrea să își cumpere o livadă și o casă. Când în sat încep să se petreacă lucruri neobișnuite, șeful de poliție încearcă să joace rolul a ceva ce nu a mai fost până acum: justițiarul neobosit, care arestează toți vinovații.

Deși, inițial, alege să vadă doar ce îi convine, evenimentele violente întâmplate în sânul comunității din care face parte și consecințele greșelilor din trecut îl pun pe bărbat într-o situație limită, în care ia cele mai proaste decizii. Viața lui se schimbă când alege să se implice în găsirea unor soluții.

Scenariul scris de Radu Romaniuc și Oana Tudor conturează o comedie neagră, presărată cu momente de suspans sau un thriller cu nuanțe comice, care te face să treci printr-un amalgam de stări… în goana după adevăr. Acțiunea este plasată în nordul-estul României, filmul fiind filmat în cursul anului trecut, în județul Botoșani.

Din punct de vedere profesional, a fost o experiență inedită să regizez un scenariu care nu a fost scris de mine, într-un univers neobișnuit pentru mine – povestea petrecându-se la țară, în nordul Moldovei, în timp ce eu sunt născut și crescut în București, fără să fi avut până acum vreo relație cu viața la țară, cu atât mai puțin cu Moldova”, mărturisește regizorul Paul Negoescu.

Rămâne de văzut pe marele ecran cum se încheie povestea polițistului din mediul rural, pe care greșelile trecutului, precum și o serie de evenimente violente care se întâmplă în sânul comunității îl împing către o situație fără scăpare.

OAMENI DE TREABA

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută