Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 20/11/2022
Lifestyle

Top 3 cheltuieli pe care le facem cu drag

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Top 3 cheltuieli pe care le facem cu drag Share Top 3 cheltuieli pe care le facem cu drag
Top 3 cheltuieli


Top 3 cheltuieli pe care le facem cu drag.

Oricare ar fi situația noastră financiară în prezent, există cheltuieli pe care le facem fără a avea nicio urmă de regret. Acestea implică, de cele mai multe ori, mai mulți membrii ai familiei noastre, motiv pentru care banii cheltuiți reprezintă o bună investiție.

Deși ne confruntăm în această perioadă cu o instabilitate economică ce își face simțită prezența pretutindeni, există, chiar și acum, câteva plăți pe care le facem cu tot dragul, fără a ne preocupa de buget. Acestea implică, de cele mai multe ori, mai mulți oameni dragi, motiv pentru care nu resimțim cheltuielile respective drept povară, ci mai degrabă o investiție. Chiar dacă, în prezent, suntem mult mai atenți la bugetul familiei noastre, date fiind scumpirea accentuate din ultimul an, avem încă bucuria de a achiziționa produse sau servicii de care nu ne pare deloc rău.

Printre cele mai plăcute cheltuieli se numără cele pentru amenajarea casei de sărbători (zile de naștere, Paște, Halloween, Crăciun etc), sejururile rezervate prin diverse părți ale lumii și cadourile pentru oamenii dragi, indiferent de ocazie. Acestea sunt percepute de noi drept investiții într-un timp de calitate petrecut cu familia sau prietenii, ori fie chiar doar pentru noi, lucru ce ne creează o stare de bine, atât de necesară fiecăruia.

Iată, deci, top 3 cheltuieli pe care nu le regretăm, indiferent de potențialul nostru financiar:

1. Ornamente pentru sărbători

Nimeni nu poate fi supărat atunci când se află în magazinul ori raionul cu articole de sărbătoare. Cumpărarea baloanelor pentru diverse aniversări, a ornamentelor de Paște în formă de iepuraș și ouă colorate, ori atunci când cumpărăm globuri de Craciun și instalații luminoase pentru sărbătorile de iarnă, sunt momente ce ne cresc semnificativ starea de bine. Aducerea lor acasă și amenajarea încăperilor cu ornamentele cumpărate este, de cele mai multe ori, o muncă în echipă, la care participă prietenii ori familia. Astfel, ne bucurăm de momente pline de bucurie înainte de petrecerea programată, momente ce se transformă rapid în amintiri dragi.

2. Vacanțe

Indiferent dacă plecăm câteva zile la munte, în apropierea casei, într-un city break, un sejur la schi sau la plajă în țările calde, o vacanță este binevenită oricând. Rezervarea vacanței este, de cele mai multe ori, un prilej de bucurie, oferindu-ne un entuziasm ce ne acompaniază câteva zile. Oricare ar fi locația aleasă și oricât de puține zile am fi plecați, petrecerea timpului departe de casă, împreună cu cei dragi, printre străini și locuri interesante, este întotdeauna o investiție bună. Din fericire, în funcție de preferințele noastre și de bugetul alocat, avem la dispoziție o listă lungă de locații fascinante, perfecte pentru a petrece câteva zile.

3. Cadouri pentru cei dragi

Deși, de multe ori, ne impacientăm la gândul că nu știm ce să cumpărăm, cadourile pentru familie sau prieteni sunt o cheltuială de care niciodată nu ne pare rău. Vrem mereu să găsim cadoul perfect, lucrul pe care știm că și-l dorește persoana respectivă, care îi place și de care are nevoie, iar bucuria primirii darului este un moment ce ne încarcă cu energie pozitivă.

Fie că alegem un parfum, o geantă, un ceas, o bijuterie, fie o jucărie, obiectul respectiv va simboliza întotdeauna mai mult decât un accesoriu, purtând mereu amintirea celui care l-a oferit. El va avea mereu o valoare mai mare sentimentală decât financiară, acesta fiind, de fapt, motivul pentru care alegerea cadoului potrivit pentru cei dragi este un proces spiritual.

Perioadele de instabilitate economică pot fi depășite cu ajutorul unei atenții mai mari acordată cheltuielilor frecvente. Deseori, luăm decizii din automatism, neacordând atenție la detaliile importante: nevoia reală și prețul acestuia. În schimb, atunci când achiziționăm oricare din lucrurile specificate mai sus, acestea se transformă în investiții în consolidarea relațiilor cu cei dragi, acumulând cât mai multe momente frumoase împreună.

Sursa foto: Shutterstock

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.