Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 20/11/2022
Film

PREMIERĂ | „Strange World”, o nouă lume animată din universul Disney

Anamaria Grumeza De Anamaria Grumeza
Comentarii PREMIERĂ | „Strange World”, o nouă lume animată din universul Disney Share PREMIERĂ | „Strange World”, o nouă lume animată din universul Disney


Walt Disney Animation Studios lansează cel de-al 61-lea film al lor, care le aduce spectatorilor o nouă poveste, de data aceasta sub forma unei magice, excentrice și ciudate lumi animate. Strange World – sau O lume ciudată – care va fi lansat pe 25 noiembrie în cinematografele din România, are la bază povestea unei familii care se aventurează în descoperirea unei lumi pline de neprevăzut.

Filmul se concentrează, așadar, pe o familie din orașul fictiv Avalonia, ai cărei membri sunt cunoscuți ca fiind cei mai mari exploratori care au trăit vreodată. Searcher Clade, capul familiei și, totodată, personajul principal al filmului, are interese și preocupări diferite față de cele ale membrilor familiei sale, preferând să-și trăiască viața în liniște, ca fermier. Când însă apar probleme cu planta Pando, o descoperire mai veche de-a sa, familia Clade se angajează automat într-o călătorie, care îi va duce departe de tot ceea ce credeau că este posibil.

Dincolo de uimitoarea aventură ce îi așteaptă pe protagoniști, povestea se concentrează inclusiv pe familie și, în general, pe relațiile dintre membrii ei, această latură fiind cea mai explorată pe tot parcursul poveștii.

Regizorul filmului, Don Hall, are în spate o istorie lungă și renumită în producția de animații, acesta fiind câștigătorul unui Oscar pentru filmul „Big Hero 6” și renumit pentru producții de succes, precum: „Moana”, „Winnie the Pooh” sau „Raya și ultimul dragon”.

Ideea poveștii din Strange World i-a venit ca urmare a dorinței sale de a face un film care să pună accentul pe relațiile tată/fiu, inspirat fiind chiar de legătura pe care o avea el cu tatăl său în copilărie și, totodată, de cea dintre el și copiii săi. Rezonând cu acest concept propus de Hall, Qui Nguyen se alătură proiectului, devenind co-regizor și co-scenarist.

Disney a lansat un trailer oficial pentru Strange World, care a fost întâmpinat cu multe reacții pozitive și o doză considerabilă de entuziasm din partea fanilor. Aceștia se arată pur și simplu intrigați de grafica uimitoare și de creaturile unice din film, consemnând eforturile animatorilor care au creat o lume magică, ce pare totuși atât de reală. Așadar, dacă sunteți fani ai filmelor Walt Disney Animation Studios, nu rămâne decât să vă convingeți, mergând la cinema, de originalitatea și imprevizibilul din mult așteptata „lume ciudată”.

strange-world-disney

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.