Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 20/11/2022
Artă & Cultură / Teatru

La Steaua… Cuvinte, necuvinte… cu Horaţiu Mălăele şi Emilia Popescu, sub semnul lui Ion Caramitru

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii La Steaua… Cuvinte, necuvinte… cu Horaţiu Mălăele şi Emilia Popescu, sub semnul lui Ion Caramitru Share La Steaua… Cuvinte, necuvinte… cu Horaţiu Mălăele şi Emilia Popescu, sub semnul lui Ion Caramitru
La Steaua… Cuvinte, necuvinte… cu Horaţiu Mălăele şi Emilia Popescu, sub semnul lui Ion Caramitru


La Steaua… Cuvinte, necuvinte… pe 15 decembrie, ora 20.00, Sala Studio a TNB. Horaţiu Mălăele şi Emilia Popescu, sub semnul lui Ion Caramitru

 La steaua… primul spectacol din seria Cuvinte, necuvinte… poate fi văzut la Sala Studio a Teatrului Naţional I.L. Caragiale pe 15 decembrie 2022, ora 20.00.

Horaţiu Mălăele şi Emilia Popescu vor recita sub semnul lui Ion Caramitru, în ambianţa muzicală creată de Cătălin Răducanu, într-un spectacol unic de poezie şi muzică ale cărui taine vă lăsăm să le descoperiţi atunci.

Horaţiu Mălăele : ”Poezia este felul omului de a zbura. Sau. Locuim împreună în acest spectacol pentru că noi credem, ca și dumneavoastră, că poezia este felul omului de a zbura. Sau. Actorul și Poezia sunt neamuri. Sau. Ovidiu Genaru spune că „o lume fără poezie e sortită frigului”. De acord”.

Emilia Popescu : „Poezia e visul cel mai ascuns al omului”.

Pornit de la o idee de Ovidiu Miculescu, acest proiect este un act de restituție și un demers de susţinere a unui domeniu cultural marginalizat în contemporaneitate, adăugând poeziei arta actorului, rostirea, muzica şi imaginea. Regia spectacolului este semnată de Claudiu Goga, regia muzicală Oltea Şerban-Pârâu, video Virgil Oprina.

În centrul acestei seri eveniment se vor afla versuri din creaţia lui Mihai Eminescu, dar şi a altor poeţi români precum Nichita Stănescu, Ştefan Augustin Doinaş, Emil Brumaru şi nu numai, pe o selecţie centrată în jurul unei teme – dragostea. Cei aflaţi pe scenă vor intra într-un dialog imaginar cu Ion Caramitru, prezent în proiecția ultimei filmări realizate de acesta pentru proiectul Aplauze pentru poet.

Vă invităm să participați la o seară de excepție, prima dintr-o serie pe care o dorim continuată la Teatrul Național I.L. Caragiale, a cărui menire este, printre altele, și aceea de a cultiva gustul spectatorilor pentru cuvintele frumos rostite.

Biletele pot fi procurate de la Casa de bilete a Teatrului Naţional I.L. Caragiale, precum şi online, pe platforma www.mystage.ro.

La Steaua… Cuvinte, necuvinte… cu Horaţiu Mălăele şi Emilia Popescu, sub semnul lui Ion Caramitru

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută