Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 18/11/2022
Lifestyle / Fashion

MAKE-UP | Și băieții se machiază câteodată

Anamaria Grumeza De Anamaria Grumeza
Comentarii MAKE-UP | Și băieții se machiază câteodată Share MAKE-UP | Și băieții se machiază câteodată
MAKE-UP | Și băieții se machiază câteodată


În mod tradițional, subiectul make-up-ului și al cosmeticalelor a fost dintotdeauna asociat cu femeile. Odată cu avalanșa nonconformistă care se resimte din ce în ce mai puternic în diverse zone și direcții, remarcăm faptul că inclusiv industria aceasta traversează o perioadă a schimbării. Cu toate că celebrități precum Prince, Michael Jackson, Johnny Depp, David Bowie și mulți alții au purtat negru la ochi, în diverse apariții sau în viața de zi cu zi, acest amănunt clar nu trecea neobservat, dar nici nu stârnea reacții extreme, pentru că nu se putea spune că poartă un make-up propriu-zis.

Actualmente, așa cum există femei de profesie make-up artist, există și băieți care se ocupă cu același lucru. Astfel, când vei te vei uita după un tutorial de make-up pe YouTube sau în alte surse online, motoarele de căutare îți vor sugera inclusiv băieți care te învață tehnici de machiaj și, implicit, trucuri și sfaturi de skincare.

Așadar, băieții care realizează și chiar poartă make-up reprezintă acum un aspect care intră din ce în ce mai mult în normalul cotidian. Ba mai mult, vei vedea că aceștia fac chiar o treabă bună și că ai, cu siguranță, multe de învățat de la ei, odată ce le urmărești tehnicile și sugestiile în materie de frumusețe. TikTok și Instagram, care au o bază mare de utilizatori, au contribuit foarte mult la popularizarea băieților care se machiază. Mai mult decât a face din asta un trend, ele au fost platformele care au încurajat practicarea acestui hobby, indiferent dacă ești fată sau băiat.

Astfel, tot mai multe persoane de sex masculin au trecut de limitele prejudecăților și au arătat lumii că se pricep să (se) machieze. Cu toate că la început s-au confruntat cu reacții negative, aceștia nu s-au oprit din a face ceea ce le place. Iată câțiva băieți care activează în mediul online și de la care poți să te inspiri pentru un make-up de efect și nu numai:

JAMES CHARLES

MAKE-UP | Și băieții se machiază câteodată

James Charles este unul dintre cei mai importanți influenceri masculini ai frumuseții de pe rețelele de socializare, devenind, în 2016, primul brand ambasador masculin pentru CoverGirl. Inițial, acesta lucra ca make-up artist în orașul său natal, Bethlem, New York, după care și-a deschis un canal de YouTube, unde a început să posteze tutoriale în care se machia. De acolo, cariera sa a urcat din ce în ce mai mult pe scara succesului, care i-a adus inclusiv premii pentru activitatea sa de pe rețelele de socializare, precum două People’s Choice Awards, trei Streamy Awards, un Teen Choice Award și un Shorty Award.

El are inclusiv linia sa de make-up, cu care și-a dezvoltat propria afacere și care, pe lângă numeroasele alte proiecte în care este implicat, îi aduce venituri impresionante tânărului de 23 de ani. James Charles a colaborat, de asemenea, cu celebrități importante, precum: Katy Perry, Kylie sau Kim Kardashian.

BRETMAN ROCK

MAKE-UP | Și băieții se machiază câteodată

Bretman este una dintre cele mai mari vedete ale internetului la momentul actual și s-a făcut cunoscut prin intermediul videoclipurilor cu și despre machiaj. Născut în Sanchez Mira, Filipine, el s-a făcut remarcat în această industrie încă din adolescență, devenind viral printr-un videoclip de pe Instagram.

După acel videoclip – în care realiza un machiaj, bineînțeles – contul de Instagram îi explodase, iar numărul său de următori creștea în fiecare săptămână cu câte alți 100.000 de urmăritori. În 2019, a câștigat premiul Beauty Influencer of the Year la People’s Choice Awards și a fost invitat să participe la Săptămâna Modei din New York pentru prima dată. El a colaborat cu brand-ul de make-up Wet n Wild pentru o colecție proprie, care a fost denumită Jungle Rock. În prezent, Bretman are 24 de ani și o carieră de succes.

MARIO SIMEN

MAKE-UP | Și băieții se machiază câteodată

Nișa aceasta nu este foarte dezvoltată încă în România, însă Mario Simen, în vârstă de 24 de ani, este unul dintre băieții români care se machiază și împărtășește asta cu internetul. Pentru el, totul a început acum patru ani, când a realizat un make-up de Halloween, moment în care și-a dat seama că se pricepe și că îi place această activitate. El are un canal de YouTube, unde postează atât tutoriale de machiaj, cât și diverse alte materiale, însă cel mai activ este pe platforma TikTok. Cu toate că s-a confruntat cu un val considerabil de critici, Mario continuă să facă ceea ce îi place, mai ales datorită faptului că această activitate online a devenit preocuparea sa principală.

Iată, deci, doar câteva nume ale unor băieți ce practică o activitate care odinioară era considerată specifică femeilor, însă care, în prezent, este la fel de bine realizată și de tabăra masculină. Cu toate că subiectul încă poate fi unul sensibil pentru unii, pentru alții, purtarea machiajului nu este considerat feminin sau masculin, ci este, mai degrabă, o practică ce oferă libertatea reală de a-ți crea și recrea identitatea, ori de câte ori dorești.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută