Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 16/11/2022
Artă & Cultură / Art Expo

Zestral – despre formă, simboluri, istorii și stări – în două expoziții găzduite de Casa Artelor între 17 noiembrie și 13 decembrie

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Zestral – despre formă, simboluri, istorii și stări – în două expoziții găzduite de Casa Artelor între 17 noiembrie și 13 decembrie Share Zestral – despre formă, simboluri, istorii și stări – în două expoziții găzduite de Casa Artelor între 17 noiembrie și 13 decembrie
zestral casa artelor


Două sunt expozițiile care își găsesc loc în spațiile Casei Artelor în următoarea săptămână. Prima îi are ca protagoniști pe Nada Pittner Stojici și Tiberiu Pittner. Creațiile celor doi, găzduite de galeria Pygmalion între 17 noiembrie și 13 decembrie, sunt reunite sub numele „Zestral”.

«Zestral» povestește despre straturi de zestre ale existenței noastre, despre buchetul de trăiri care au făcut ca uneltele să făurească, despre pământul pe care ne-am zămislit, despre fragmente din poveștile copilăriei, despre joc, stăruință, stări, fragilitatea ființei și timp. «Zestral» pentru că ne găsim recunoscători să descifrăm simbolurile străbunilor, «Zestral» pentru că drumul nostru prin forme și culori continuă cu fiecare an de parcurs în muncă și căutare, «Zestral» – pentru că nou și vechi aduce bucuria drumului spre mai departe. Vă așteptăm cu dor să unim timpul, să povestim cu bucurie de cum eram, de cum suntem și cu credință vom merge mai departe cu ajutor Divin.” – spune Tiberiu Pittner

Vernisajul expoziției are loc joi, 17 noiembrie, de la ora 19.00.

zestral casa artelor Pittner Stojici

Doar câteva zile mai târziu, un demers artistic special își găsește loc în galeria Subterana din Casa Artelor. Este vorba despre „TOTALITATEA FORME…LOR”: ARThitectură, DESIGN, SCENOgrafie, Etnosculptură, o expoziție semi/retrospectivă M.C.Donici.

„Preocuparea pentru forme clare, unitare, aproape pure, constituie o constantă, continuă, obsesivă. Lumea Imaginată de arhitecți, designeri, artiști ai formelor, poate fi aproape ideală, trans…formală” – argumentează artistul vizual Mihai Donici.

Vernisajul are loc miercuri, 23 noiembrie 2022, de la ora 18:00. Flautistul Vlad A. Colar este cel care va însoți întâlnirea cu un recital de piese clasice și contemporane. Expoziția este deschisă până 16 decembrie 2022 și include o serie de evenimente adiacente, un spectacol de teatru inspirat de Jurnalul unui Geniu” de Salvador Dali și interpretat de actorul Levente Kocsárdi – în ultima zi a expoziției și tururi ghidate.

TOTALITATE FORME...LOR. Zestral - Casa Artelor

„TOTALITATE FORME…LOR” este o expoziție a Asociației Culturale Arte-Factum, în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Cultură Timiș, în cadrul Nocturnaliilor 2022. Stagiunea independentă Nocturnalii indoor 2022 este un proiect cultural cofinanțat de Muncipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută