Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 15/11/2022
Muzică Festival

ARTmania Festival, parteneriat cu Inferno Metal Festival și Midgardsblot Festival sub umbrela „Musical Bridges”. 3 scene rock la Sibiu

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii ARTmania Festival, parteneriat cu Inferno Metal Festival și Midgardsblot Festival sub umbrela „Musical Bridges”. 3 scene rock la Sibiu Share ARTmania Festival, parteneriat cu Inferno Metal Festival și Midgardsblot Festival sub umbrela „Musical Bridges”. 3 scene rock la Sibiu
ARTmania Festival, parteneriat strategic cu Inferno Metal Festival și Midgardsblot Festival sub umbrela „Musical Bridges”


3 scene rock, la Sibiu. Petrecere de lansare, la București. ARTmania Festival, parteneriat cu Inferno Metal Festival și Midgardsblot Festival sub umbrela „Musical Bridges”.

ARTmania Festival lansează un parteneriat strategic cu Inferno Metal Festival & Music Conference și Midgardsblot Festival, două dintre cele mai importante evenimente de gen din Norvegia, iar timp de 12 luni va derula o serie de evenimente sub umbrela „Punți Muzicale Prin Antreprenoriat Cultural/ Musical Bridges Through Cultural Entrepreneurship”.

Prin dezvoltarea acestui parteneriat strategic cu operatori culturali norvegieni reprezentativi în zona muzicii rock-metal, cât și cu partenerul Asociația Culturală ARTmania, proiectul va crește semnificativ gradul de acces la produse culturale prin prezentarea unui complex de 13 experiențe artistice.

Proiectul a debutat în noiembrie 2022 și va fi implementat în piețe istorice din Sibiu, în sălile Rockefeller și John Dee din Oslo și în Park of Borre din Horten.

ARTmania Festival 2023, care va avea loc la Sibiu în perioada 28 – 30 iulie, este un important eveniment din proiect.

Pe lângă conceptul curatorial muzical româno-norvegian, proiectul va aduce noi concepte vizuale, prin design de instalație de artă contemporană și new-media, sub titlul „Asgard in Transylvania – Voice of Odin, Freyja’s Weeping, Yggdrasil și ARTmania Spot”. Astfel, cele trei scene ale festivalului vor fi instalații de artă prezentate în piețele centrale din Sibiu și, în parte – „ARTmania Spot” -, la evenimentele partenerilor din Norvegia.

Trupe românești vor concerta la festivalurile Inferno și Midgardsblot, unde vor fi prezentate și performance-uri de artă contemporană din România, iar formații norvegiene vor face parte din line-up-ul festivalului ARTmania 2023.

Pentru scena „Voice of Odin” de la ARTmania Festival 2023, conceptul va fi declinat pe stiluri muzicale din nișa metal, în timp ce „Freyja’s Weeping” va fi dedicată muzicii ambientale, acustice. La „Yggdrasil” va fi prezentat un performance, iar pe „ARTmania Spot”, scena principală, un artist norvegian cunoscut la nivel internațional.

De cealaltă parte, publicul de la Inferno Metal Festival 2023 și Midgardsblot Festival 2023 va asista la concerte și performance-uri ale unor artiști români.

„Acest parteneriat este răspuns la nevoia de acces a publicului român iubitor de rock-metal la produse artistice de calitate din această nișă, dar și la necesitatea dezvoltării abilitaților artistice și a profesionalismului muzicienilor români ce activează în zona rock-metal. Suntem entuziasmați de colaborarea cu Inferno Metal Festival & Music Conference și Midgardsblot Festival și de evenimentele pe care le pregătim în anul care urmează”, a declarat Codruța Vulcu, fondatorul și directorul ARTmania Festival și președinte al Asociației Române a Organizatorilor de Concerte și Evenimente Culturale – AROC.

Pentru ediția de anul viitor a ARTmania Festival a fost confirmată trupa norvegiană Emperor. Vor concerta și SAMAEL (Elveția), Pain of Salvation (Suedia), iar noi nume vor fi comunicate în săptămânile ce urmează.

Un nou cap de afiș va fi anunțat pe 23 noiembrie 2022, în cadrul unei conferințe de presă, care va fi urmată de o petrecere progressive rock la clubul Quantic din București. Accesul publicului la eveniment va fi gratuit, iar doar în cadrul acestuia fanii vor putea să mai cumpere abonamente la prețul de 350 de lei/ buc + taxe.

Până la acea dată, abonamentele pentru ARTmania Festival 2023 pot fi achiziționate de pe website-ul oficial și de pe iabilet.ro, la prețul de 350 lei/ buc. + taxe, după care prețul va fi modificat.

Artmania
Artmania 2022 – (c) foto Sebastian Marcovici

ARTmania   Festival,   primul   festival   românesc   care   a   dezvoltat   în   România   ideea   de   îmbinare   dintre   artă   și divertisment, reprezintă o platformă dedicată promovării tuturor formelor de expresie artistică inspirate din cultura rock.

Începând cu 2006, ARTmania   s-a   consacrat   drept   principal   promotor   regional   al   proiectelor   muzicale contemporane. Muzica este componenta de bază, dar reprezintă doar o parte din experiența pe care ARTmania Festival a dorit să o ofere iubitorilor de artă din România și din străinătate.

Încă de la început, ARTmania a fost gândită ca o platformă culturală care să ofere publicului diverse evenimente și moduri de a experimenta forme variate de expresie artistică, precum concerte, expoziții, lansări de carte și proiecții de film.

Fiind cel mai longeviv festival rock din România și una dintre mărcile cu cea mai îndelungată tradiție de pe scena culturală regională, ARTmania și-a conturat propria identitate prin intermediul unui concept îndrăzneț și al unui ambient special: Piața Mare a uneia dintre cele mai frumoase cetăți medievale din Estul Europei.

ARTmania explorează mereu drumuri noi, capitalizând experiența edițiilor anterioare, la care au concertat, între alții, Steven Wilson, Serj Tankian, Devin Townsend, Dream Theater, Opeth, Die Toten Hosen, Nightwish, Within Temptation, Apocalyptica, HIM, Gathering, The Sisters of Mercy, Lacuna Coil, Helloween, Lacrimosa, Poets of the Fall și Deine Lakaien.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută