Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 14/11/2022
Artă & Cultură

Succes pentru Capitala Culturală 2023: Remix ID

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Succes pentru Capitala Culturală 2023: Remix ID Share Succes pentru Capitala Culturală 2023: Remix ID
Succes pentru Capitala Culturală 2023: Remix ID


Succes pentru Capitala Culturală 2023: Remix ID – Ethnic love mix, vol. 12, un spectacol despre multiculturalitatea orașului și un pașaport internațional pentru anul 2023

La sfârșitul lunii octombrie 2022 s-a desfășurat și ultima reprezentație Ethnic Love Mix, vol. 12, la cinema Victoria, în Timișoara, primul spectacol Remix ID care strânge laolaltă materialul documentat mai bine de 5 ani de la aproape toate comunitățile etnice din zona Timișului și reinterpretat de către artiști contemporani – interviuri, muzică, gastronomie, dansuri, tradiții, chiar și tehnici de cusut costume populare, povești de viață, mărturii tragice din istoria îndepărtată și din cea recentă. Spectacolul și proiectul Remix ID a beneficiat și de atenție internațională, fiind propus pentru un turneu în afara granițelor. În plus, am beneficiat de sprijin din partea Forumului Cultural Austriac, și am primit o mențiune de excelență din partea Ministerului Culturii din Austria.

Succes pentru Capitala Culturală 2023: Remix ID

Folosind îmbinarea dintre vechi și nou, dintre rural și urban, dintre coregrafia clasică și cea contemporană, scenariul spectacolului Remix ID și-a dezvăluit povestea prin dans și proiecții. experiența celui care jinduiește la schimbare, se pierde în vâltoarea necunoscutului și apoi regăsește și renaște atât din rădăcinile trecutului, cât și din experiența prezentului.

Alături de cele trei reprezentații din această toamnă, de la Făget, Deta și Timișoara, echipa Remix ID a organizat și o serie de ateliere, programe de mediere culturală, care au însoțit spectacolul în fiecare dintre locații. Cele mai recente, cele din Timișoara, au implicat copiii de la Școala Generală Nr. 20 din cartierele Kuncz și Ciarda Roșie. Lectorii noștri, artiștii Andreea Manea, Iulia Toth, Astrid Șămanțu și Benjamin Bledea au susținut ateliere pe zona de dans modern, ilustrație / desen, dans șvăbesc și fotografie analogică.

Succes pentru Capitala Culturală 2023: Remix ID

Scopul întregului program, din care a făcut parte și spectacolul nostru remixat, a fost să aducem tinerii, mai ales pe cei din zone defavorizate, mai aproape de tradițiile celor 12 etnii din zona Banatului, de identitățile uitate ale bunicilor și părinților noștri, pe care echipa Remix ID, prin lectorii săi, a încearcat să le recupereze și să le valorifice într-o cheie contemporană, atrăgătoare și pentru generațiile de astăzi.

Le mulțumim tuturor participanților, mici sau mari, dar și profesorilor care s-au arătat deschiși la inițiativa noastră și ne-au susținut pe deplin.

Rămâneți aproape de noi, urmează și alte evenimente și programe faine de tot.

Succes pentru Capitala Culturală 2023: Remix ID

Organizator: META Spațiu

Finanțatori:

Centrul de Proiecte Timișoara
𝑃𝑟𝑜𝑖𝑒𝑐𝑡𝑢𝑙 𝑓𝑎𝑐𝑒 𝑝𝑎𝑟𝑡𝑒 𝑑𝑖𝑛 𝑝𝑟𝑜𝑔𝑟𝑎𝑚𝑢𝑙 𝑇𝑖𝑚𝑖𝑠̦𝑜𝑎𝑟𝑎 2023 – 𝐶𝑎𝑝𝑖𝑡𝑎𝑙𝑎̆ 𝐶𝑢𝑙𝑡𝑢𝑟𝑎𝑙𝑎̆ 𝐸𝑢𝑟𝑜𝑝𝑒𝑎𝑛𝑎̆ 𝑠̦𝑖 𝑒𝑠𝑡𝑒 𝑓𝑖𝑛𝑎𝑛𝑡̦𝑎𝑡 𝑑𝑒 𝑃𝑟𝑖𝑚𝑎̆𝑟𝑖𝑎 𝑇𝑖𝑚𝑖𝑠̦𝑜𝑎𝑟𝑎 𝑝𝑟𝑖𝑛 𝐶𝑒𝑛𝑡𝑟𝑢𝑙 𝑑𝑒 𝑃𝑟𝑜𝑖𝑒𝑐𝑡𝑒 𝑇𝑖𝑚𝑖𝑠̦𝑜𝑎𝑟𝑎.

Consiliul Judeţean Timiş
𝐴𝑐𝑡̧𝑖𝑢𝑛𝑒 𝑐𝑜𝑓𝑖𝑛𝑎𝑛𝑡̦𝑎𝑡𝑎̆ 𝑑𝑒 𝐶𝑜𝑛𝑠𝑖𝑙𝑖𝑢𝑙 𝐽𝑢𝑑𝑒𝑡̦𝑒𝑎𝑛 𝑇𝑖𝑚𝑖𝑠̦, 𝑝𝑟𝑖𝑛 𝑝𝑟𝑜𝑔𝑟𝑎𝑚𝑢𝑙 𝑇𝑖𝑚𝐶𝑢𝑙𝑡𝑢𝑟𝑎 2022.

forumul cultural austriac
𝐴𝑐𝑡̧𝑖𝑢𝑛𝑒 𝑐𝑜𝑓𝑖𝑛𝑎𝑛𝑡̦𝑎𝑡𝑎̆ 𝑑𝑒 𝐹𝑜𝑟𝑢𝑚𝑢𝑙 𝐶𝑢𝑙𝑡𝑢𝑟𝑎𝑙 𝐴𝑢𝑠𝑡𝑟𝑖𝑎𝑐, 𝑝𝑟𝑖𝑛 𝑝𝑟𝑜𝑔𝑟𝑎𝑚𝑢𝑙 #𝑛𝑒𝑤𝑇𝑜𝑔𝑒𝑡ℎ𝑒𝑟

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.