Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/11/2022
Muzică

Ce ascultăm în noiembrie 2022

Alex Mușat De Alex Mușat
Comentarii Ce ascultăm în noiembrie 2022 Share Ce ascultăm în noiembrie 2022
noiembrie 2022


Ce ascultăm în noiembrie 2022

Luna aceasta, rock-ul, pop-ul și folk-ul își dau întâlnire în cadrul unor lansări discografice cât se poate de originale. Dacă unii cantautori se întorc către cântecele ce le-au influențat adolescența, alții continuă să creeze muzică proprie, chiar și într-un spațiu muzical în care nu ei sunt cei care domină topurile. Îmbrățișăm, așadar, curioasa supremație a albumului în zona non-mainstream, chiar dacă am fi zis că single-urile câștigă din ce în ce mai mult teren.


Citește și:

 

Ce ascultăm în noiembrie 2022

Bruce Springsteen

Only The Strong Survive

După extraordinarul succes al primului album de cover-uri din cariera sa, We Shall Overcome: The Seeger Sessions, lansat în 2006 și primit cu entuziasm de critici și fani, Springsteen revine cu cel de-al doilea material de prelucrări ale hit-urilor R&B și soul ale anilor ’60 – ’70, cu un focus important pe moștenirea sonoră a casei de discuri Motown. Dacă ar fi să judecăm după single-ul Do I Love You (Indeed I Do), un cover al piesei interpretate de Frank Wilson în 1965, LP-ul pare că va reuși să ne introducă în peisajul american al orchestrațiilor luxuriante și al tobelor ritmate, reîmpachetate și servite pe tavă ascultătorului din 2022.


 

Ce ascultăm în noiembrie 2022

Nickelback

Get Rollin’

Cea mai ,,detestată” trupă americană de rock (asta dacă ne luăm după miile de meme-uri care inundă Internetul) lansează cel de-al zecelea album de studio, la cinci ani distanță de la precendentul material discografic, Feed The Machine. Deși a trecut ceva timp de când Nickelback dominau topurile cu hit-urile alt-rock, noul LP încearcă, totuși, readucerea la viață a Zeitgeist-ului începutului de mileniu, cu rezultate cel puțin interesante. Noul single, San Quentin, nu surprinde și nici nu dezamăgește, așa că nu ne rămâne decât să îi ascultăm pe aceiași Nickelback ai adolescenței, plini de nerv și linii melodice fredonabile.


 

Ce ascultăm în noiembrie 2022

Neil Young & Crazy Horse

World Record

Avându-l pe copertă pe tatăl artistului, jurnalistul Scott Young, cel mai recent LP al cantautorului canadian este produs de legendarul Rick Rubin (producător al unor albume de referință ale pop-rock-ului, precum Californication sau Oral Fixation, vol.2), înregistrat și mixat pe casetă analog, gata să fie consumat cât se poate de oldschool. După spusele lui Young, albumul ne va prezenta o ,,combinație unică de instrumente”, total diferită față de precedentul efort discografic, Barn. Rămâne, așadar, să ascultăm cel de-al 42-lea (!) album de studio al neobositului Neil Young și să pornim într-o călătorie unde folk-ul se îmbină cu pop-ul și muzica rock.


Vezi și alte recomandări din aceeași categorie Muzica nouă • Zile și Nopți (zilesinopti.ro)

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.