Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 10/11/2022
Artă & Cultură

Aprinderea luminițelor și un moment speciali cu îngeri, în ziua deschiderii Târgului de Crăciun din Piața Mare

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Aprinderea luminițelor și un moment speciali cu îngeri, în ziua deschiderii Târgului de Crăciun din Piața Mare Share Aprinderea luminițelor și un moment speciali cu îngeri, în ziua deschiderii Târgului de Crăciun din Piața Mare


Târgul de Crăciun de la Sibiu se deschide oficial vineri, 11 noiembrie, de la ora 19. Numărul record de căsuțe, locurile instagramabile, proiecțiile noi de pe clădiri, dar și un moment special cu îngeri vor întregi ediția din acest an a evenimentului.

În Piața Mare 120 de artizani își vor expune produsele. 35 dintre căsuțe sunt ale unor expozanți din județul Sibiu, iar restul expozanților vin din alte 20 de județe din țară.

„Este ediția cu cele mai multe căsuțe, am atins numărul de 120, scopul nostru a fost să ne bucurăm că nu mai există anumite restricții, chiar dacă anul trecut ne-am ținut de ele și am făcut tot ce era necesar. În acest an putem să ne bucurăm fiecare așa cum ne dorim, dacă ne dorim să venim și să fie aglomerație, dacă ne dorim să ne alegem momente mai liniștite, nu mai este ceva impus, este dorința și alegerea fiecăruia”, a spus Andrei Drăgan.

Iubitorii de fotografie și cei care vor să imortalizeze fiecare moment petrecut la Sibiu, au un motiv în plus să viziteze târgul. Organizatorii le-au pregătit câteva locuri în care se pot fotografia alături de familie sau prieteni.

„Ne concentrăm pe experiență și anume nu o să vedeți o scenă de mari dimensiuni în Piața Mare, o să vedeți că vom crea diverse locuri fotografiabile. Avem o pasarelă din care se va putea vedea târgul de sus, avem un nou tunel de lumini la una dintre intrări, avem puncte în care partenerii noștri vor pregăti surprize dulci vizitatorilor.”

Atelierele lui Moș Crăciun nu vor lipsi din Târgul de Crăciun nici anul acesta. În 26 octombrie, au început înscrierile. Din 300 de rezervări posibile în perioada târgului, 80 % au fost ocupate în primele 24 de ore.

„Avem și un atelier foarte interesant, nou. În Sibiu s-a deschis un atelier al tipografiei și împreună cu cei de la muzeu avem ateliere unde copiii vor putea face felicitări cum se făceau cândva. Mesajele le vor compune cu acele litere mici și vor pleca acasă cu o felicitare făcută și tipărită de ei la fața locului”

Deschiderea târgului va fi marcată de aprinderea luminițelor, dar și de un moment speciali cu îngeri.

„La ora 19 va fi deschiderea, va fi un moment festiv, mai degrabă simbolic, vom avea niște îngeri care vor face o urare de început de târg, iar apoi se vor aprinde iluminatul festiv și proiecțiile. Avem o mică scenă lângă brad, dar cum vă spuneam, nu va fi un concert. Ne dorim cu timpul să nu mai fie o atmosferă care arată că oamenii sunt spectatori la ceva, oamenii vor să fie în mica lor lume, în grupul lor de prieteni sau în familie”, a mai spus Andrei Drăgan.

Roata panoramică, patinoarul și proiecțiile noi vor întregi peisajul de poveste creionat în Piața Mare a Sibiului.

„Vor fi toate clădirile proiectate, dar grafica va fi nouă. Astfel, cu timpul, poate era mai greu să-ți dai seama în ce an ți-ai făcut o poză la Târgul de Crăciun, anul acesta va fi mai evidentă această parte”

Organizatorii Târgului de Crăciun din Sibiu anunță, de asemenea, că au aprofundat soluții pentru protejarea mediului, iar beculețele vor fi aprinse doar în momentul în care este nevoie.

„Iluminatul festiv este dintotdeauna cu led, ce am mai făcut noi în plus, beculețele care sunt pe fiecare căsuță, pe acel triunghi de la acoperiș le-am înlocuit cu becuri led. Consumăm cu 10% mai puțin curent și se adună la câte ore de funcționare sunt. Proiecțiile și proiectoarele au fost adaptate să fie pornite doar atunci când are sens. În trecut le porneam când nu era chiar întuneric. Acum vom aștepta să se facă suficient de întuneric ca efectul când ele se aprind să fie unul evident. Se vor stinge la ora 22, în momentul în care se închide târgul, în trecut rămâneau și câteva ore noaptea pentru cine dorea să-și mai facă poze, pentru cei care trec prin piață. Suntem și responsabili, dar nici nu vrem să afectăm experiența vizitatorilor”, a mai spus Andrei Drăgan.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.