NOVA 2022 | EDIȚIA A 3-A: Immersive exhibition | Performances | Workshops | Talks. 22.11 – 17.12.2022
Expoziția principală: Pavilion 32, Goethe-Institut
Evenimente NOVA: Teatrul Excelsior, Cinema Elvire Popesco, CINETic, Platforma Wolff
Festivalul NOVA, eveniment care explorează forme contemporane de expresie artistică facilitate de tehnologii inovatoare, prezintă programul celei mai ample ediții de până acum. Timp de 3 săptămâni, 22 de artiști din 13 țări vor expune 11 lucrări interactive în mediul imersiv construit în cadrul NOVAlab, reunite sub tema „Hărți ale intimității”. În plus, ediția de anul acesta aduce o serie de performance-uri, talks și workshopuri care înlesnesc întâlnirea dintre public și artiști locali, dar și artiști de renume internațional.
Accesul la expoziția NOVA și la evenimentele conexe se face prin achiziționarea unui bilet de pe platforma Eventbook.
Detalii despre lucrări, artiști, evenimente, aici.






Expoziția este creată ca o puternică experiență imersivă de conectare și urmărește cu sensibilitate aspecte din psihismul vizitatorilor. Spațiul expoziției răspunde în moduri surprinzătoare la prezența ta în el și se transformă vizual, sonor și tactil în funcție de dinamicile oamenilor în el.
Lucrări realizate de: Mónica Rikić (ES), Myriam Bleau (CA), Adrien M & Claire B (FR), Aleksandra Mitic (SB/AT), Jürgen Ropp (AT), Bàlint Budai (HU/AT), Maša Jazbec (SI), Martìn Nadal (AT), 13m10j (Marius Jurca – RO), Noor Stenfert Kroese (NL/AT), Nomi Sasaki Otani (PE/JP), RIZI (RO), Denis Simion (RO), Alexandru Claudiu Maxim (RO), Anaïs Lossouarn (FR), Emilia Păunescu (RO), Dorin Cucicov (RO), Grigore Burloiu (RO).
Programul de vizitare a expoziției principale:
• marți-vineri, 16:00 – 21:00
• sâmbătă, 11:00 – 21:00



Prin acest eveniment, NOVA propune un maraton al inspirației și creează contextul unor discuții fascinante despre importanța noilor tehnologii în procesul creativ și în explorarea potențialul cognitiv uman.
Un moment inedit va fi prezența pe scenă a robotului umanoid Eva, controlat cu puterea minții. Alături de acesta va fi Maša Jazbec, coordonatoarea Laboratorului de Creație și Cercetare DDTlab din Slovenia, care a dezvoltat software-ul cu ajutorul căruia Eva a primit o identitate și o personalitate. În cadrul performance-ului, câțiva participanți din sală vor avea șansa de a interacționa direct cu robotul și de a adresa întrebări artistei.















Prezentat de: UniCredit Bank
Cu sprijinul: IQOS
Parteneri: Goethe-Institut București, Institutul Francez din România, Forumul Cultural Austriac, Ambasada Spaniei în România, Ambasada Republicii Slovenia în România, Teatrul Excelsior, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București, CINETic/Centrul Internațional de Cercetare și Educație în Tehnologii Inovativ Creative, Interface Cultures, Kunstuniversität Linz, Universitatea Națională de Arte București, Novel Mushrooms, Platforma Wolff
Parteneri media: IQads, A LIST MAGAZINE, Igloo, Designist.ro, FEEDER.ro, Zile și Nopți, Radio France Internationale România, MUNTEANU, Radio România Cultural