Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 07/11/2022
Film

„Triunghiul tristeţii”/ Triangle of Sadness… rid de necaz sau monedă de schimb? | premieră 2022

Mădălina Lefter De Mădălina Lefter
Comentarii „Triunghiul tristeţii”/ Triangle of Sadness… rid de necaz sau monedă de schimb? | premieră 2022 Share „Triunghiul tristeţii”/ Triangle of Sadness… rid de necaz sau monedă de schimb? | premieră 2022
Triunghiul tristeţii


Premieră 2022 | „Triunghiul tristeţii”/ Triangle of Sadness… rid de necaz sau monedă de schimb?

Având premiera la Festivalul de Film de la Cannes şi câștigând la doar câteva zile distanță Palme d’Or, în cadrul galei de închidere a prestigiosului eveniment, Triangle of Sadness este o captivantă comedie neagră cu accente satirice, care aduce un nou punct de vedere din care putem privi lumea, prezentând, fără prea multe ocolișuri, modul neașteptat în care rolurile și clasele sociale pot fi ranversate.

Pelicula este semnată de Ruben Östlund (regie şi scenariu), cineast suedez deja consacrat prin câștigarea Palme d’Or în 2017, cu filmul The Square, o perspectivă ironică asupra lumii contemporane a artei.

Triangle of Sadness reprezintă debutul său regizoral în lungmetraj în limba engleză, având o distribuție cu nume interesante, precum: Woody Harrelson (True Detective, Venom, Hunger Games), Charlbi Dean (Spud, Black Lighting), Harris Dickinson (Beach Rats, County Lines) sau Zlatko Buric și Dolly De Leon.

Trebuie amintit şi tristul fapt că filmul reprezintă ultima apariție într-un rol a actriței sud-africane Charlbi Dean, aceasta încetând din viață în luna august.

Care este semnificația titlului – „Triunghiul tristeţii”/ Triangle of Sadness ?

În ceea ce privește titlul, Östlund l-a formulat în jurul unui termen utilizat chiar în industria frumuseții, „Triangle of Sadness” referindu-se la un banal rid dintre sprâncene, care necesită un mic retuş cu ajutorul botoxului. În suedeză, acesta poartă denumirea de „rid de necaz” şi reprezintă rezultatul greutăţilor pe care le întâlneşti de-a lungul vieții.

„Triunghiul tristeţii”/ Triangle of Sadness | Sinopsis

Satira socială are în prim plan povestea unui cuplu de modele, Carl (Harris Dickinson) și Yaya (Charlbi Dean), invitat într-o croazieră exclusivistă alături de o suită de pasageri cel puțin interesanți – oameni bogați, un oligarh rus, traficanți și un căpitan alcoolic. Deși totul ia aspectul unei vacanțe de vis, povestea face ca, în urma unor serii de evenimente mai puțin fericite, cuplul să ajungă abandonat în mijlocul unei insule pustii, alături de câțiva miliardari și, ironic, o simplă femeie de serviciu.

Astfel, scara ierarhică este răsturnată, regizorul subliniind fără inhibiții felul în care frumusețea este folosită „ca monedă de schimb”, precum și modul în care până și cei obscen de bogați și faimoși sunt nevoiți să facă față luptei pentru supraviețuire.

„Triunghiul tristeţii”/ Triangle of Sadness | Trailer

Astfel, pornind de la o premisă cât se poate de simplă, anume faptul că aspectul fizic este unul dintre cele mai importante lucruri care ne pot influența profund fiecare interacțiune umană, Östlund reuşeşte să realizeze o punere în scenă amplă, abordând subiectul din multiple perspective. Triangle of Sadness are premiera în România pe 11 noiembrie.

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută