Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 07/11/2022
Artă & Cultură

Regizoarea Beatrice Rancea, despre premiera spectacolului ”Despre noi”: ”Ideea spectacolului a pornit de la datele pe care le-am găsit aici, la Teatrul de Balet Sibiu și de la povestea fiecărui dansator”

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Regizoarea Beatrice Rancea, despre premiera spectacolului ”Despre noi”: ”Ideea spectacolului a pornit de la datele pe care le-am găsit aici, la Teatrul de Balet Sibiu și de la povestea fiecărui dansator” Share Regizoarea Beatrice Rancea, despre premiera spectacolului ”Despre noi”: ”Ideea spectacolului a pornit de la datele pe care le-am găsit aici, la Teatrul de Balet Sibiu și de la povestea fiecărui dansator”

„Venim de pretutindeni și plecăm nu știm unde, iar acest fapt este valabil pentru noi toți, nu doar pentru balerinii din spectacol sau pentru ceilalți din această companie. Ideea spectacolului „About us – Despre noi”, premieră absolută de teatru-dans, a pornit de la datele pe care le-am găsit aici în companie și de la povestea fiecărui dansator. Toți sunt veniți la Sibiu, exact ca și în spectacol, din toate colțurile lumii și au ajuns aici, vor sta o perioadă aici și după aceea se vor despărți, vor pleca spre noi provocări. Este și un fapt concret și o metaforă a vieții și a destinelor noastre într-un fel. Venim într-un spațiu, cum este de exemplu decorul nostru, venim cu un bagaj, în care ne-am luat cele mai dragi lucruri cu noi și după o experiență a unui loc, a unor întâlniri, plecăm fiecare unde ne duce destinul mai departe. Pe această structură, am gândit spectacolul. Fiecare dintre ei se prezintă, fiecare are o poveste unică, are amintiri în spatele venirii în acest spațiu și pleacă cu un gând și cu o nouă experiență acumulată. Temele muzicale sunt reprezentative pentru țările și culturile din care vin. Câteva dintre ele au fost chiar propuse de ei. Sunt multe straturi de informație, la mai multe niveluri pentru spectator: de suflet, de minte, de inimă. Mi-am dorit ca spectacolul să transmită multă emoție, care venită fiind din sufletele interpreților este cu atât mai specială. Este un spectacol în care interpreții trăiesc propriile lor sentimente, spre deosebire de alte montări, unde fiecare artist interpretează un rol, un personaj. Aici vorbim despre ei, despre noi. Mă bucur nespus că, la invitația directorului Ovidiu Dragoman, s-au alăturat distribuției actorii Naționalului bucureștean Iuliana Moise și Claudiu Bleonț, care vor aduce o energie cu totul unică acestei montări.” Beatrice Rancea, regizoare.

Cea mai nouă producție a Teatrului de Balet Sibiu, premiera absolută de teatru-dans ”Despre noi” realizată de Beatrice Rancea și Dragoș Roșu, cu participarea extraordinară a actorilor Naționalului bucureștean Iuliana Moise și Claudiu Bleonț va avea loc pe 10 noiembrie 2022, ora 19:00, la Centrul Cultural ”Ion Besoiu”.

Foto: TBS, Ovidiu Matiu

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută