Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 02/11/2022
Film

Javier Bardem este… CEL MAI TARE ŞEF | premieră 2022

Vlad T. Copilu De Vlad T. Copilu
Comentarii Javier Bardem este… CEL MAI TARE ŞEF | premieră 2022 Share Javier Bardem este… CEL MAI TARE ŞEF | premieră 2022
Cel mai Tare Șef


Premieră 2022 | Javier Bardem este… CEL MAI TARE ŞEF

Javier Bardem a intrat repede în cultura colectivă ca fiind unul dintre cei mai mari actori ai generației sale. Cred nu există un cinefil înrăit care să nu aibă în listă cel puțin un film cu Javier Bardem.

Ascensiunea sa în zona de mainstream a cinematografiei a început în anul 2000, odată cu lansarea peliculei Before Night Falls, în care îl interpretează pe poetul și autorul cubanez Reinaldo Arenas. Jocul actoricesc din pelicula lui Julian Schanbel i-a adus lui Bardem prima nominalizare la Oscar.

Apoi a urmat capodopera lui Alejandro Amenábar, Mar Adentro, în 2004, iar trei ani mai târziu a fost distribuit de frații Coen într-unul dintre cele mai bune și mai înfricoșătoare roluri din istoria cinematografiei, Anton Chigurh, din No Country for Old Men, fapt care i-a adus singurul Oscar din carieră de până acum.

A mai fost însă nominalizat la Premiile Academiei Americane și pentru rolurile din Biutiful și Being the Ricardos. În plus, a reușit să ofere publicului și un imens villain, Silva, din franciza James Bond.

Javier Bardem revine acum pe ecrane în comedia dramatică Cel mai tare șef, în original: El buen patrón, care a obţinut anul acesta numeroase premii Goya (Oscarurile spaniole), pentru Cel mai bun Film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun actor într-un rol principal (Bardem, evident), Cel mai bun scenariu original, Cea mai bună muzică, Cel mai bun montaj. Poate vă este greu să-l asociați pe actorul originar din Las Palmas cu un rol într-o comedie, dar vă asigur că și în acest film, talentul său este copleșitor.

Cel mai tare șef | sinopsis

Cel mai tare șef se desfășoară în interiorul și în jurul fabricii „Básculas Blanco”, unde toate lucrurile trebuie să fie în echilibru, în orice moment. La urma urmei, aici sunt fabricate cântare industriale, de toate formele și dimensiunile. Acolo, șeful aparent binevoitor, Blanco (Javier Bardem), își pregătește forța de muncă pentru o viitoare inspecție a unui grup care vizitează întreprinderile locale ca să ofere un premiu.

Tensiunile încep însă să crească atunci când Jose, un angajat recent concediat, apare împreună cu cei doi copii ai săi și cere să fie repus în funcție. Când echipa de conducere a fabricii refuză, angajatul începe o cruciadă de unul singur pentru a-l discredita pe Blanco și, mai ales, pentru a-l împiedica să câștige trofeul mult râvnit.

Cel mai tare șef | trailer oficial

Filmul, regizat de Fernando Leon de Aranoa (A Perfect Day, Los lunes al sol), are premiera în cinematografele de la noi pe 4 noiembrie.

Text de Vlad T. Copilu

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.