Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 01/11/2022
Artă & Cultură

„Carmen” de Bizet din nou pe scena Operei

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii „Carmen” de Bizet din nou pe scena Operei Share „Carmen” de Bizet din nou pe scena Operei


Joi în 3 noiembrie, de la orele 18.30, Opera Maghiară din Cluj vă dă întâlnire cu nemuritoarea operă „Carmen” de Georges Bizet. Compusă la sfârșitul vieții compozitorului ,,opera operelor” a șocat publicul și criticii parizieni la premiera din 3 martie 1875. Subiectul, prelucrat de libretiștii Henri Meilhac si Ludovic Halévy după povestirea cu același nume de Prosper Merimée, a păstrat atmosfera exotică, senzualitatea nedisimulată a personajului principal, finalul violent fapt ce a adus atingere moralei burgheze a vremii. Bizet a murit după trei luni de la premieră și nu a bănuit notorietatea pe care o va cunoaște capodopera sa. Carmen reușit însă să pătrundă în conștiința publicului de pretutindeni fiind astăzi printre primele trei cele mai populare opere ale lumii.

Solistul Adorján Pataki va cânta rolul lui Don José din opera Carmen. În distribuție: Orsolya Veress (Carmen), Geani Brad (Escamillo), Apollónia Egyed (Michaela), János Szilágyi (Zuniga), Bardon Tony (Remendado), Márk Kincses (Dancaire), Yolanda Covacinschi (Frasquita), Borbála Balázs (Mercedes), Árpád Sándor (Morales). Cu participarea corului de copii al Operei Maghiare Cluj, dirijor Apolka Fábián, Krisztián Kálló.

Regia spectacolului este semnată de Emese Szabó. Dirijor: József Horváth. Alături de soliști, orchestra, corul, baletul în coregrafia lui Melinda Jakab, și de Judit Dobre-Kóthay (scenografia) și de Andrea Ledenják cine semnează costumele, întreaga echipă de artiști ai Operei Maghiare v-au pregăti o seară de neuitat.

Spectacolul este supratitrat în limbile română și maghiară.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută