Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/10/2022
Artă & Cultură

Scriitoarea Ana Blandiana va fi invitată de onoare la Zilele ”Iustin Panța” de la Sibiu

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Scriitoarea Ana Blandiana va fi invitată de onoare la Zilele ”Iustin Panța” de la Sibiu Share Scriitoarea Ana Blandiana va fi invitată de onoare la Zilele ”Iustin Panța” de la Sibiu


Scriitoarea Ana Blandiana va fi invitată de onoare la Zilele „Iustin Panța” de la Sibiu. Revista „Euphorion” și Teatrul „Gong” Sibiu prezintă, în perioada 4 – 5 noiembrie, cea de-a XXI-a ediție a Colocviului Național Zilele „Iustin Panța”. Această ediție a colocviului se bucură de prezența scriitoarei Ana Blandiana, personalitate remarcabilă pe care revista „Euphorion” o celebrează în cel mai recent număr (3/2022).

Ca în fiecare toamnă, comunitatea scriitorilor sibieni și a îndrăgostiților de literatură readuce în prim-plan memoria poetului Iustin Panța, recontextualizându-i relevanța și revizitând, cu proaspăt interes, creațiile acestuia. Este un prilej de a aduce la Sibiu personalități marcante sau emergente ale culturii, într-o întâlnire efervescentă cu scriitori aparținând unor generații diferite, și de a facilita accesul publicului la fenomenul viu al literaturii și de a evidenția cele mai promițătoare voci ale poeziei contemporane.

Vineri, 4 noiembrie, începând cu ora 17, la Librăria Humanitas „Constantin Noica” vor avea loc dezbateri pe tema „Poezia de azi”, un recital al poeților invitați și decernarea Premiului Național pentru Debut în poezie „Iustin Panța”. Președintele juriului din acest an este scriitoarea Rita Chirian. Sunt nominalizate următoarele volume de debut: Raluca Boantă, „La marginea bună a corpului” (OMG Publishing), Ioan Coroamă, „Colectiva” (OMG Publishing), Adelina Pascale, „Maki for 2” (Casa de Editură Max Blecher). Accesul la acest eveniment se face gratuit, în limita locurilor disponibile.

Cel mai recent număr „Euphorion”, dedicat Anei Blandiana

Sâmbătă, 5 noiembrie, începând cu ora 10, la Teatrul pentru Copii și Tineret „Gong”, va fi lansat numărul 3/2022 al revistei „Euphorion”, număr dedicat Anei Blandiana, urmat de o întâlnire cu scriitoarea Ana Blandiana, prezentări de carte și decernarea Premiului Euphorion. Dintre laureații edițiilor anterioare amintim: Ștefan Borbely, Mircea Cărtărescu, Al. Cistelecan, Dinu Flămând, Viorica Guy Marica, Ioan Moldovan, Aurel Pantea, Ion Pop, Nicolae Prelipceanu, Ștefăniță Regman. Acțiunea se va încheia cu un recital din lirica Anei Blandiana. Accesul publicului se face gratuit, în baza unei rezervări confirmate la adresa de e-mail ticketing@teatrulgong.ro sau la sediul Agenției Teatrale din str. Al. Odobescu nr. 4, de miercuri până vineri între orele 11 – 18, sâmbăta între orele 10 – 18, iar duminica între orele 10 – 14.

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută