Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 28/10/2022
Artă & Cultură

Cea de-a 12a ediție TiMAF a ajuns la final

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Cea de-a 12a ediție TiMAF a ajuns la final Share Cea de-a 12a ediție TiMAF a ajuns la final


Transylvania International Music and Art Festival (TiMAF) a debutat pe 23 septembrie 2022 la Cluj-Napoca și s-a încheiat marți, 25 octombrie, după o lună plină de artă, în multiple forme: teatru, muzică, dans, film, carte, și nu numai. Numeroase spații din oraș au fost activate pentru cea de-a 12 ediție a unuia dintre cele mai longevive apariții artistice și culturale de pe scena clujeană.

 

”Ne bucurăm să vedem că interesul oamenilor pentru diversele forme ale artei rămâne neschimbat, mai ales că avem atât de mulți ani de organizare în spate, inclusiv o perioadă pandemică. Anul acesta l-am simțit mai fresh, mai vioi, spre deosebire de ediția trecută, organizată cu mare precauție. Ne-a dat speranța că viața își poate relua cursul, iar arta este aici să sprijine acest demers” – Raluca Bogdan, Project Manager

 

TiMAF x IARMAROC.COM în deschidere la Casa Tranzit 

 

Locație inaugurătoare și gazdă în perioada 23-25 septembrie pentru aproximativ mai mult de 1500 de suflete ce i-au trecut pragul a fost Casa Tranzit. Alături de cei de la IARMAROC.com, 46 creatori autentici și mai mult de 130 de creații expuse, din 8 categorii diferite (meșteșug, kids, cosmetice, design interior, design accesorii, bijuterii, mâncăruri gourment, băuturi gourmet), am deschis ediția 2022. Cele 3 zile petrecute la Casa Tranzit nu s-au rezumat doar la expoziția de produse, ci ne-am bucurat împreună și de ateliere de creație – confecționare de măști tradiționale bucovinene, a propriului portofel din piele cu cei de la Bruiaj, tehnici tradiționale de print alături de Stereohip și pictare de jucării și ornamente din lemn cu Noelino – sesiuni de vinyl cu D’Jhu/ Sucleeu, Sugar (Melo Melanj)  și ansamblul IARMAROC.com, precum și spectacole de lumină oferite de instalația ”Apă în lumină” realizată de către Diana Buga și Constantin Masca. 

Cuvinte în muzică și în cărți. Deliric x Silent Strike w/ Muse Quartet / CTC / Dan Basu la sunete, Hanna Bota și Ovidiu Pecican la emoții

 

În 1 octombrie le-am urat studenților un an universitar de succes, împreună cu Deliric x Silent Strike w/ Muse Quartet / CTC / Dan Basu în Euphoria Music Hall. Mai mult de 400 de oameni au cântat și dansat alături de artiști, bucurându-se de atmosfera live. Mai târziu, în 17 octombrie, am schimbat cadrul și ne-am bucurat de o conversație liniștită cu romancierii Hanna Bota și Ovidiu Pecican, pe tema artei și meșteșugului romanului, la Bookstory. 

 

Comedianți și comedie. Horațiu Mălăele și Mircea Bravo, invitați speciali

 

Mircea Popa a venit în fața clujenilor la început de octombrie în cadrul unui eveniment de tip Meet and Greet, pentru un dialog deschis și savuros despre cine este el, de fapt. Numai bine am aflat câteva lucruri în premieră despre filmul ”Mirciulică” și am putut fi prezenți cu toți în cinema-uri în 5 octombrie. Și pentru că cinema-urile iubesc comedia, acolo am decis să avem și întâlnirea cu Horațiu Mălăele, însoțit de fiul său, actorul Bogdan Mălăele, și de îndrăgitul artist Radu Captari. Trioul a oferit publicului un spectacol umoristic deosebit, fascinant. Muzica, special aleasă de Radu Captari și melodiile compuse pe texte ce aparțin maestrului Horațiu Mălăele, au întregit producția la care spectatorii au râs cu poftă.

 

Dans și scurtmetraje în concurs

 

Ediția 2022 s-a încheiat cum nu se putea mai bine, cu două competiții ce au stârnit mari emoții în rândul participanților și organizatorilor, deopotrivă. Peste 50 de persoane, copii și adulți, s-au întrecut în pași de breaking sau open styles sâmbăta aceasta la Casa de Cultură a Studenților. Câștigătorii celor 3 categorii au fost: Halas Lucian Andrei (Categoria Open Styles), Savulescu Armand (Categoria Breking 16+ ani), Lepsa Ioana Alice (Categoria Breaking sub 16 ani). După 3 zile, acțiunea s-a mutat la Cinema Dacia, pentru Concursul de scurmetraje. Fărcuț Marian-Gabriel a plecat acasă cu locul I pentru creația sa, ”Moștenirea”, Găicean Philip a impresionat juriul cu ”Centimetric” și a obținut locul 2, iar Cucu Adrian s-a clasat pe locul 3 cu ”Autoportret. Felicitări tuturor participanților! 

 

Video dance battle under 16

 

Vă invităm să vedeți cum a arătat TiMAF 12 în imagini și pe conturile de social media – Facebook, Instagram

 

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută