Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 26/10/2022
Lifestyle

Top 4 accesorii potrivite pentru bebelușul tău

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Top 4 accesorii potrivite pentru bebelușul tău Share Top 4 accesorii potrivite pentru bebelușul tău
accesorii


În schimbările la care ne adaptăm atunci când apare un copil în viața noastră sunt incluse fără îndoială și modificările legate de accesorii. Când vorbim de necesități, listele de cumpărături pot deveni amețitoare la început, însă în realitate, necesitățile bebelușului nu sunt chiar atât de complicate. Pe lângă nevoia de afecțiune, care este neprețuită mereu, nevoile legate de somn și de hrană sunt cele care primează în primele luni de viață. Cu doar câteva obiecte, practice și ușor de întreținut sau curățat, lucrurile devin mai simple. Iată câteva exemple de instrumente care să îți ușureze fiecare zi. 

Sterilizator

Evident că siguranța pornește și de la modul în care cel mic se alimentează. Un sterilizator biberoane te va scuti de grija impurităților și microbilor și va face mult mai simplă îngrijirea celorlalte accesorii care intră direct în contact cu bebelușul. Un alt avantaj al sterilizatoarelor este că sunt de mărimi variabile, pentru a ocupa un spațiu redus. Un ciclu de sterilizare durează câteva minute, astfel că totul poate fi pregătit la timp pentru masa celui mic. Accesoriile și biberoanele sunt păstrate în siguranță, departe de orice substanțe chimice, pentru că aparatele de sterilizat folosesc doar puterea aburului, fără a avea nevoie de alte substanțe. 

Aspirator nazal

Una dintre cele mai mari dileme când vine vorba de bebeluși este legată de respirația acestora. Nu doar că fiecare părinte verifică, o dată la câteva minute, dacă în somn cel mic respiră (da, este un obicei mai comun decât ne-am aștepta), dar dacă pare că bebelușul are mucozități care îl încurcă, misiunea devine brusc extrem de serioasă. Un aspirator nazal te ajută să elimini impuritățile din nasul bebelușului, asta într-un mod eficient și în același timp delicat, adaptat la anatomia lui, fără să îl sperie cu sunete stridente.

Marsupiu

Când deja vă puteți plimba împreună și cel mic are o oarecare forță în a-și ține capul, poți să apelezi la un marsupiu care vă va purta împreună în fiecare călătorie. Ai nevoie de o plimbare pentru o gură de aer proaspăt? Nimic mai simplu. Vrei să faci câte ceva prin gospodărie? La fel de ușor. Principiul este simplu: cel mic este aproape de pieptul tău iar acest lucru s-a demonstrat științific că îl liniștește, iar tu ești cu ochii pe el mereu, atentă la orice modificare ar apărea. Important este să alegi un produs ergonomic, pentru a proteja postura încă fragilă a bebelușului. Curelele și cataramele îl fac reglabil, îndemânos și extrem de practic de folosit, chiar și când nu are cine să îți dea o mână de ajutor. 

Overall sau salopetă

Poate mai mult din categoria îmbrăcăminte și mai puțin de la accesorii, body-urile complete (într-o singură piesă), care pot fi de interior sau de exterior, sunt salvatoare în majoritatea situațiilor. Ne place să ne gândim la aceste hăinuțe ca la accesorii pentru că fac treaba mult mai ușoară. Când bebelușul este încă foarte fragil și nu dorești să îl incomodezi prea mult, un body este soluția. Dacă ți-e frică să îl îmbraci, de exemplu, cu bluzițe care se trag peste cap, trebuie să știi este normal și un astfel de overall te ajută. Zi sau noapte, în casă sau afară, acest articol este ușor de încheiat și descheiat (are capse poziționate de la guler până în talpa piciorului). Scutecul este accesibil și ușor de verificat în aproape toate situațiile. 

Pe scurt, fiecare schimbare aduce la pachet provocări. Partea bună este că, în viața cu un bebeluș acasă, totul se învață mult mai repede și mai eficient. Fiecare mișcare are sens, fiecare accesoriu își găsește locul potrivit și fiecare zi este astfel diferită de cealaltă. În felul acesta și părinții învață, iar modul lor unic de a intui fiecare schimbare face ca întreaga experiență alături de bebeluș să fie unică și impresionantă. 

Sursa Foto: Shutterstock

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută