Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 26/10/2022
Artă & Cultură / Performing arts

„Creierul muzical” – recital de chitară la Centrul Cultural „I.I. Mironescu”, UMF Iași

Laura Cozmîncă De Laura Cozmîncă
Comentarii „Creierul muzical” – recital de chitară la Centrul Cultural „I.I. Mironescu”, UMF Iași Share „Creierul muzical” – recital de chitară la Centrul Cultural „I.I. Mironescu”, UMF Iași
„Creierul muzical” - recital de chitară la Centrul Cultural „I.I. Mironescu”, UMF Iași


Centrul Cultural „I.I. Mironescu” al UMF Iași invită publicul la evenimentul Creierul Muzical. Evenimentul ce face parte din ciclul de întâlniri bilunare Joia la Mironescu se va desfășura joi, 27 octombrie 2022, în Aula „George Emil Palade” a Universității de Medicină și Farmacie „Grigore T. Popa” din Iași sub forma unui recital de chitară.

Invitatele acestei experiențe muzicale sunt două studente mediciniste, Ana-Maria Filip și Luciana Cojocaru. Ana-Maria va susține un recital – în două părți, iar Luciana ne va împărtăși cum s-a apropiat de muzica clasică. Dr. Richard Constantinescu, director al Centrului Cultural „I.I. Mironescu”, va citi fragmente din trei volume ce abordează relația omului cu universul sonor și cum răspunde creierul la muzică.

 

Dragostea pentru muzică a fost moștenită de la tatăl meu și a fost pentru mine un mod de evadare din rutină, un univers în care totul devine posibil. Am decis mai apoi să împărtășesc și altor oameni această stare, așadar am început să cânt în concerte și festivaluri, încercând prin piesele interpretate să ating fiecare suflet în parte. Orice prilej de a fi pe scenă este o bucurie și în același timp un câștig pentru mine deoarece am oportunitatea să cunosc oameni noi, diferiți, cu ocupații și emoții diferite, care se întâlnesc preț de câteva ore să trăiască împreună același sentiment. – Ana-Maria Filip, studentă a Facultății de medicină din Iași (anul VI)

Muzica, în special pianul, a fost și este elementul care mă ajută să îmi găsesc echilibrul. A fost acolo în pauzele de la învățat, în cadrul pregătirii pentru toate examenele semnificative, a fost acolo în 2020, în lockdown – o gură de aer când avalanșa de informații mă copleșea – iar, dacă mă gândesc mai bine, cred că pianul este cel care mă ajută să transpun stresul și emoțiile unor momente în ceva frumos. Așa încât, de fiecare dată când am ocazia să vorbesc despre pasiunea mea o fac cu mare drag. – Luciana Cojocaru, studentă a Facultății de medicină din Iași (anul VI)

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută