Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 21/10/2022
Film

Javier Bardem | Top 7 filme cu Javier Bardem

Silvia Trașcă De Silvia Trașcă
Comentarii Javier Bardem | Top 7 filme cu Javier Bardem Share Javier Bardem | Top 7 filme cu Javier Bardem
Javier Bardem


Top 7 filme cu Javier Bardem

Actorul spaniol Javier Bardem a apărut în multe producții de-a lungul carierei, de la blockbuster-uri la nivel mondial la filme străine prestigioase.

De-a lungul anilor 1990, Javier Bardem și-a construit reputația în rândul comunității filmului spaniol înainte de a atrage atenția internațională la începutul anilor 2000. Cunoscut pentru stilul cameleonic, actorul a interpretat o gamă largă de roluri, de la răufăcători ciudați la portrete vaste ale figurilor din viața reală.

Javier Bardem, actor câştigător al premiilor Oscar, Globul de Aur, Goya şi Bafta, a fost o prezență constantă în filme străine, independente și blockbuster timp de mai bine de 20 de ani. El revine pe marile ecrane din România în rolul principal din „Cel mai tare şef/ El Buen Patron”, cea mai nouă comedie a multi-premiatului regizor spaniol Fernando Leon de Aranoa.

Pelicula a obtinut multiple premii Goya pentru Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun actor într-un rol principal, Cel mai bun scenariu original, Cea mai bună muzică, Cel mai bun montaj. Premiera internaţională a avut loc pe 15 octombrie 2021 în Spania, filmul lui Aranoa obţinând peste 6,5 milioane dolari la box-office-ul mondial.

7. Biutiful (2010)

Al patrulea film al autorului mexican Alejandro González Iñárritu, Biutiful se concentrează pe povestea lui Uxbal, un bărbat a cărui muncă este de a ajuta imigranții ilegali să-și găsească locuri de muncă. Cu toate acestea, când Uxbal află că are cancer de prostată în stadiu terminal, trebuie să facă tot posibilul pentru a-și împiedica viața să se destrame și să aibă grijă de cei doi copii ai săi.

Deși filmul în ansamblu a primit recenzii mixte, Bardem a fost remarcat și a primit multe laude, primind 18 nominalizări în circuitul premiilor, inclusiv a doua nominalizare la Oscar pentru cel mai bun actor. De asemenea, filmul a marcat prima nominalizare la Oscar a unei producții exclusiv în limba spaniolă la acea categorie.

6. Skyfall (2012)

Considerat unul dintre cele mai bune filme cu James Bond, Skyfall se concentrează pe complotul de răzbunare a lui Raoul Silva, interpretat de Bardem, un fost agent MI6 care își propune să se întoarcă la M pentru că l-a trădat cu mai bine de un deceniu în urmă.

Cu o distribuție secundară formată din Naomie Harris, Ralph Fiennes, Ben Whishaw și Judi Dench, filmul a devenit singurul film Bond care a câștigat peste un miliard de dolari. Pe lângă succesul său financiar, filmul a atras multă atenție critică, Bardem însuși primind o duzină de nominalizări în circuitul premiilor.

5. The Sea Inside (2004)

Bazat pe viața reală a lui Ramón Sampedro, The Sea Inside este despre un bărbat de 54 de ani, interpretat de Bardem, care militează pentru dreptul de a-și pune capăt propriei vieți prin sinucidere asistată, în urma unui accident grav la scufundări.

Pe lângă Bardem, în film mai joacă printre alții și Belén Rueda, Lola Dueñas și Mabel Rivera. Filmul a fost primit pozitiv la nivel internațional, un succes de box office și a câștigat Oscarul pentru cel mai bun film străin.

4. Dune (2021)

Situată într-un viitor îndepărtat, adaptarea lui Denis Villeneuve a lui Dune îl urmărește pe Paul Atreides în timp ce încearcă să-și ajute tatăl să aducă pace pe planeta deșertică Arrakis. În ciuda lipsei sale de ospitalitate, Arrakis este un punct de sprijin strategic pentru familia Atreides, deoarece conține una dintre cele mai valoroase mărfuri din univers.

Bardem îl interpretează pe Stilgar, liderul unui trib Fremen pe care Paul îl întâlnește în timpul călătoriei sale. Distribuția blockbuster-ului îi include pe Timothée Chalamet, Zendaya, Jason Mamoa și Oscar Isaac într-unul dintre cele mai bune filme ale sale. A fost un succes de box office, în ciuda lansării sale în timpul pandemiei și a fost nominalizat la 10 premii Oscar.

3. No Country For Old Men (2007)

No Country For Old Men spune povestea a trei narațiuni conectate, cea a unui sudor care dă peste o servietă cu bani, a unui asasin trimis să recupereze banii și a unui șerif local. În film, Bardem îl interpretează pe iconicul Anton Chigurh, asasinul ciudat și misterios cu propriul său set de reguli.

Considerat a fi unul dintre cele mai bune filme ale fraților Coen, No Country For Old Men a fost un succes financiar mondial și a câștigat la premiile Oscar pentru Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cel mai bun scenariu original și Cel mai bun actor în rol secundar (pentru Bardem).

2. Vicki Cristina Barcelona

Situat în orașul titular, Vicky Cristina Barcelona le urmărește pe Vicky și Cristina, două americane, care petrec o vară în Spania și ajung parte dintr-un triunghi amoros cu Juan Antonio, interpretat de Bardem. Pe măsură ce învață mai multe despre Juan, situația se complică.

În film mai joacă și Scarlett Johansson, Rebecca Hall, Chris Messina și Penélope Cruz în unul dintre cele mai bune roluri ale ei ca María Elena, fosta soție a personajului lui Bardem. În timp ce Bardem și Cruz se cunoșteau încă din anii 90, acest film a marcat și începutul relației lor romantice.

1. „Cel mai tare şef”

„Cel mai tare şef” este o comedie dramatică care spune povestea angajaţilor companiei spaniole Básculas Blanco, o organizaţie care produce cântare industriale, şi care aşteaptă vizita iminentă a unui comitet care va stabili dacă merită sau nu Premiul local de Excelenţă în afaceri. Astfel totul trebuie să fie perfect.

Proprietarul companiei, Blanco (Javier Bardem) face toate eforturile posibile pentru a rezolva problemele angajaţilor săi. Blanco joacă un rol foarte important în această poveste tragicomică a unui ecosistem industrial. Cu toate că filmul este o comedie, apasa puncte sensibile ale societăţii de azi şi examinează cu atenţie relaţiile personale şi profesionale din cadrul unei afaceri de familie care coordonează sute de muncitori. Așadar, save the date! Filmul rulează pe marile ecrane din 4 noiembrie.

Premiere de weekend la cinema

Black Adam (2022)

În vechiul Kahndaq, lui Teth Adam i-au fost dăruite puterile atotputernice ale zeilor. După ce le-a folosit pentru a se răzbuna, a fost închis, devenind Adam Întunecatul. Aproape 5.000 de ani au trecut de atunci și Adam Întunecatul a trecut de la om, la mit, la legendă. Odată eliberat, forma sa unică de justiție, născută din furie, este contestată de eroii moderni care formează Societatea Justiției: Hawkman, Dr. Fate, Atom Smasher și Cyclone.

Căpitanul Colți-de-sabie și diamantul fermecat/ Captain Sabertooth and the Magic Diamond (2019)

Povestea acestei animații de neratat urmărește povestea magică a doi tineri pirați în căutarea unui frate pierdut, un vampir cu arsuri solare puternice, o regină care își schimbă forma și o armată de maimuțe furioase. Căpitanul Colți-de-Sabie se va confrunta cu o mulțime de provocări atunci când va porni în căutarea unui diamant magic pierdut.

Acest desen animat plin de acțiune, aventură și culoare este alegerea potrivită pentru toată familia în această toamnă. „Captain Sabertooth and the Magic Diamond” este distribuit în România de RoImage și are premiera pe marile ecrane pe 21 octombrie 2022.

Coupez ! / Cut (2022)

Cut! a deschis cea de-a 75-a ediție a Festivalului de Film de la Cannes. Comedia cu zombie regizată de Michel Hazanavicius, cineastul francez care a câștigat Oscarul pentru „The Artist” în 2012, îi are în rolurile principale pe Bérénice Bejo și Romain Duris.

Într-o fabrică dezafectată se turnează un film horror cu buget redus. Echipa tehnică nu dă doi bani pe proiect şi nici actorii nu sunt prea implicaţi. Regizorul este singurul care dispune de energia necesară pentru a insufla viaţă în acest al nuştiucâtelea horror cu zombi. Dar iată că în timpul pregătirilor pentru o scenă dificilă filmarea este întreruptă de zombi adevăraţi!

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută