Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 21/10/2022
Artă & Cultură

Expoziția „Încoronarea Suveranilor României de la Alba Iulia. 1922”

Laura Cozmîncă De Laura Cozmîncă
Comentarii Expoziția „Încoronarea Suveranilor României de la Alba Iulia. 1922” Share Expoziția „Încoronarea Suveranilor României de la Alba Iulia. 1922”
Încoronarea Suveranilor României


Muzeul de Istorie a Moldovei din cadrul Complexului Muzeal Național „Moldova” Iași, în calitate de partener, invită publicul să viziteze în perioada 21 – 30 octombrie 2022, expoziția foto-documentară „Încoronarea Suveranilor României de la Alba Iulia. 1922”, organizată de Asociația România Culturală. 

Dedicată Centenarului Încoronării Suveranilor României Mari, Regina Maria și Regele Ferdinand, la Alba Iulia (1922-2022), expoziția este, în fapt, o continuare a proiectului  „Regina Soldat”, câștigător al Premiului Național „Centenar 2017”. 

Formată din panouri fotografice în care sunt inserate imagini document de la Serbările Încoronării de la Alba Iulia și București, desfășurate în perioada 15 – 17 octombrie 1922, expoziția „Încoronarea Suveranilor României de la Alba Iulia. 1922” reunește imagini istorice din arhiva Bibliotecii Academiei Române, a Muzeului Național de Istorie a României și a Muzeului Național Peleș. Curator este dr. Beatrice Todireanu, iar grafician, Roland Edgar Vasiliu.

 

Expoziția este organizată de Asociația România Culturală, în parteneriat cu: Academia Română, Muzeul Național de Istorie a României, Complexul Muzeal Național „Moldova” Iași, Muzeul Municipal Curtea de Argeș, Ambasada României în Republica Populară Chineză, Fundația Prietenie fără Frontiere și Asociaţia Cultură fără Frontiere (Suedia).

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută