Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 19/10/2022
Artă & Cultură

Filarmonica de Stat Sibiu dă startul noii stagiuni. Ecologia, deviza principală

Zile și Nopti Sibiu De Zile și Nopti Sibiu
Comentarii Filarmonica de Stat Sibiu dă startul noii stagiuni. Ecologia, deviza principală Share Filarmonica de Stat Sibiu dă startul noii stagiuni. Ecologia, deviza principală


Filarmonica de Stat Sibiu dă startul noii stagiuni. Primul concert simfonic al stagiunii 2022/2023 „EChO” va avea loc joi, 20 octombrie, de la ora 19, la Sala Thalia.

La pupitrul orchestrei Filarmonicii de Stat Sibiu se va afla dirijorul principal Tiberiu Soare, iar în ipostază solistică îl vom asculta pe Laurens Woudenberg – corn.

Programul concertului include: Gioachino Rossini – Uvertura operei „Bărbierul din Sevilla”, Wolfgang Amadeus Mozart – Concertul nr. 4 pentru corn și orchestră în Mi b major, Nikolai Rimsky-Korsakov – Suita pentru orchestră „Șeherazada” op. 3.

Accesul se face pe baza biletelor în valoare de 40 lei, puse în vânzare la sediul Filarmonicii și online pe www.iabilet.ro sau în aplicația mobilă „Filarmonica Sibiu“.

Despre Laurens Woudenberg

Laurens Woudenberg este cornist principal la Concertgebouworkest Amsterdam și cântă la un instrument construit special pentru el de către Klaus Fehr, oferit de Fundația Concertgebouworkest.

Concertul nr. 4 pentru corn și orchestră de W.A. Mozart, pe care îl va interpreta mâine seară pe scena Sălii Thalia, are o semnificație specială pentru muzicianul olandez. În 2019 – Anul Rembrandt, Woudenberg a cântat această lucrare la Galeria de Onoare Rijksmuseum, în fața celebrului tablou „Rondul de noapte“ al lui Rembrandt, pe un corn natural aflat în colecția muzeului, instrument construit la Paris în jurul anului 1850.

Noua stagiune simfonică a Filarmonicii sibiene se va numi „EChO“. „În cinstea vizitei la Filarmonica de Stat Sibiu a actualului Rege Charles al III-lea al Marii Britanii, conceptul noii stagiuni vorbește deopotrivă despre sunet, materia primă care stă la baza activității noastre artistice, dar și despre ecologie. I-am prezentat ideea și distinsului nostru oaspete, care a fost foarte încântat și ne-a mărturisit că i-ar plăcea să se implice în vreun fel. Cu siguranță nu va fi doar o denumire, ci ne dorim împreună cu Consiliul Județean Sibiu și câțiva parteneri puternici din județ să fie un model de responsabilitate. De exemplu, ne-am propus să oferim artiștilor care ne vizitează, în loc de flori, mai degrabă un simbol, iar acel simbol să reprezinte un copac plantat cu speranța că undeva, în viitor, vom avea în județul Sibiu o pădure a artiștilor. O pădure muzicală! Acesta este proiectul nostru de suflet din stagiunea 2022/2023“, a explicat dirijorul Cristian Lupeș, managerul Filarmonicii de Stat Sibiu.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.