Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/10/2022
Artă & Cultură / Performing arts

Răzvan Stoica și vioara Stradivarius din 1729, pe scena Palatului Bragdiru din București

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Răzvan Stoica și vioara Stradivarius din 1729, pe scena Palatului Bragdiru din București Share Răzvan Stoica și vioara Stradivarius din 1729, pe scena Palatului Bragdiru din București
razvan stoica


Recitalul extraordinar face parte din Tuneul Internațional Stradivarius Opera, iar vioara Stradivarius Ex-Ernst 1729 și virtuozitatea violonistului român Răzvan Stoica, acompaniat la pian de Andreea Stoica, vor putea fi ascultate intr-un palat cu aer interbelic din inima Bucureștiului

Aclamați pe scene prestigioase din întreaga lume, violonistul Răzvan Stoica și pianista Andreea Stoica revin în Romănia cu ocazia Turneului Internațional Stradivarius Opera, miercuri, 12 octombrie, ora 19:00, la Palatul Bragadiru din București. 

 

Sunt aduse la un loc opera și muzica de cameră

Opera și muzica de cameră își dau întâlnire într-un palat fondat în anul 1905, o clădire de patrimoniu a orașului București,  iar sunetul inconfundabil al viorii Stradivarius datată în 1729 va răsuna pe scena Palatului Bragadiru,  în cadrul unui eveniment cultural de excepție, unde Răzvan Stoica își va etala măiestria în mânuirea arcușului, acompaniat la pian de sora sa, Andreea Stoica. 

Artiștii doresc să aducă pe scenă două lumi care nu se întâlnesc în mod normal – opera și muzica de cameră. De-a lungul timpului, ariile operelor au constituit o importantă sursă de inspirație pentru compozitorii care și-au dorit să scrie piese de virtuozitate pentru instrumente, sau au căutat să împrumute sonoritatea vocii umane, viorii.

Pentru publicul de operă această întâlnire va fi o nouă ocazie de a fredona în gând versurile operelor știute și iubite, iar pentru publicul de muzică de cameră, o nouă ocazie de a admira măiestria celor care au folosit aceste momente lirice pentru a atinge noi culmi ale agilității îmbinate cu sensibilitatea specifică operelor.

 

Turneul Internațional “Stradivarius Opera” – program concert 70 minute

razvan stoica
Credit foto: Palatul Bragadiru

Niccolò Paganini – Introducere și variațiuni “I Palpiti” de G. Rossini

Bizet/Waxman – Fantezia “Carmen”

P.I. Tchaikovsky – Aria lui Lenski din Opera Evgheni Oneghin.

  1. Massenet – “Meditație” din opera Thaïs 
  2. Stravinsky – Suita “Pulcinella”

 

Răzvan Stoica

Răzvan Stoica a câştigat în 2013 premiul New Talent la Bratislava, cea mai importantă competiţie dedicată tinerilor muzicieni, fiind primul muzician român cu o asemenea performanţă în istoria acestui concurs iniţiat de Sir Yehudi Menuhin. Are în palmares peste 30 de premii naţionale şi internaţionale, iar din 2009 cântă pe vioara Stradivarius ex – Ernst din 1729, câştigată în urma concursului Strad Prize, de la Salzburg, unde a avut 170 de contracandidaţi. Din 1996 cântă alături de sora sa, pianista Andreea Stoica, în Duo Stoica, o formulă de succes care i-a adus în concerte şi recitaluri nu doar pe mari scene din Europa, dar şi în Statele Unite şi Asia.  

 

Bilete

Biletele au fost puse în vânzare pe site-ul teatrului, dar și pe platformele de ticketing – Bilete.ro, Iabilet și Eventbook

Categorii bilete:

Bilet simplu | 90 lei 

Bilet Front Seat | 120 lei 

Bilet The Palace Experience | 290 lei 

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută