Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 12/10/2022
Artă & Cultură / Art Expo

„Incursiuni în Istoria Medicinei Timișorene”

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii „Incursiuni în Istoria Medicinei Timișorene” Share „Incursiuni în Istoria Medicinei Timișorene”
istoria medicinei


Muzeul Național al Banatului, cu sprijinul Consiliului Județean Timiș și în colaborare cu Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara vă invită să faceți „Incursiuni în Istoria Medicinei Timișorene”.

Expoziția găzduită de Bastionul Theresia din Timișoara face parte din seria evenimentelor organizate pentru a marca 77 de ani de la înființarea uneia dintre cele mai importante instituții de învățământ superior din țară – Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara. 

Printre exponate se găsesc o serie de aparate și instrumente medicale, precum primul echograf cu examinare în timp real din Centrul Universitar Timișoara (1985), instrumentar chirurgical, sonda Watson folosită înainte de apariția fibroscoapelor în pediatrie, aparat pentru ozonoterapie, cărți de istoria medicinei, diplome, panouri care prezintă istoria Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș”, însoțite de o cronologie a principalelor evenimente și de portretele primilor profesori. 

UMFT este universitatea care se dezvoltă împreună cu noi – cadre universitare și studenți. Doar împreună putem duce mai departe tradiția și doar împreună putem dezvolta și pregăti universitatea noastră să răspundă cât mai bine nevoilor actuale de educație universitară în Medicină. Împreună și fiecare dintre noi suntem Universitatea de Medicină și Farmacie „Victor Babeș„ din Timișoara”, a declarat rectorul Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara, prof. dr. Octavian Crețu.

Vernisajul expoziției „Incursiuni în istoria medicinei timișorene” are loc joi, 13 octombrie, de la ora 18.00, în holul Bastionului Theresia, strada Martin Luther, nr. 4. Participarea la vernisaj se face exclusiv pe bază de invitație. Vizitarea expoziției, începând cu 14 octombrie, este gratuită. 

„Incursiuni în istoria medicinei timișorene” va putea fi vizitată până în 11 noiembrie, 2022. 

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.