Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 12/10/2022
Artă & Cultură Film

Evenimentele conexe ale ediției One World Romania de la Timișoara

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Evenimentele conexe ale ediției One World Romania de la Timișoara Share Evenimentele conexe ale ediției One World Romania de la Timișoara
one world romania


Mai sunt câteva zile până la ediția festivalului de la Timișoara, și vrem să profităm de ele ca să vă povestim un pic mai amănunțit despre a doua parte a programului nostru. V-am obișnuit deja cu evenimente conexe care întregesc peisajul fiecărei ediții One World Romania. Pentru ediția de la Timișoara din 2022, am pregătit două astfel de evenimente care să ne pună pe gânduri și să ne antreneze în conversații.

One World Romania vă invită la seria de proiecții de scurtmetraje și mediumetraje din cadrul proiectului Fă un film cu un refugiat, realizat în 2020. După proiecții, rămânem la un Q&A cu Paul Chiriă și Zoran Stevanovic.

Proiect pilot realizat în perioada 2019-2021 cu sprijin financiar din partea UNHCR – Agenția ONU pentru Refugiați (Gabriela Leu & Zoran Stevanovic) și în parteneriat cu UNATC – Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” din București (Doru Nițescu), PERIPHERIE centre de création cinématographique (Agnès Jahier) in Paris, coordonat de One World Romania.

Scopul proiectului a fost de a sprijini studenții de film de la UNATC în parcursul procesului artistic și de a-i aduce mai aproape de comunitatea refugiaților din România. 16 studenți au fost împărțiți în echipe de lucru mixte și au realizat 5 filme care urmăresc viețile lui Ammar din Siria, Z. din Siria, Amer Abdo din Siria (interpretat de Osama Dabbour), Aime din Congo și Fatima din Afganistan.
Mentorii care i-au ghidat îndeaproape pe studenți timp de aproape doi ani au fost cineastele Vanina Vignal, Adina Pintilie și Ivana Mladenović.

Intrarea liberă.

Invită-ți prietenii aici: https://www.facebook.com/events/479182510757433

UNHCR România a colaborat cu fotograful Horia Manolache pentru a realiza expoziția de fotografie Refugiați Doctori în România ce include poveștile a opt refugiați care lucrează în sistemul medical, stabiliți în România.
Dezbaterea se va desfășura în prezența unei echipe de medici implicați în proiect și a artistului.
Discuție cu: UNHCR, David Lungu (asistent social LOGS) și Mujib Basim (mediator intercultural).

Intrearea este liberă.

Despre proiect:
Împreună putem realiza orice
Experiența comună COVID-19 ne-a arătat că reușim doar împreună. În anul 2021, de Ziua Mondială a Refugiatului, UNHCR solicită un grad mai mare de incluziune a refugiaților în sistemele de sănătate, școli și sport.

Împreună ne vindecăm
Ne vindecăm împreună atunci când primim cu toții îngrijirea de care avem nevoie. Lumea nu poate depăși COVID-19 dacă trece cu vederea refugiații, deoarece nimeni nu este în siguranță până când nu vom fi toți în siguranță. Trebuie să ne asigurăm că toți refugiații au acces la vaccinuri, îngrijire și sprijin psihologic, ca fiecare dintre noi.
Mai mult decât atât, dorim să și recunoaștem eforturile celor din prima linie, printre care se află și refugiați doctori sau personal medical din România. Astfel a luat naștere proiectul Refugiați Doctori în România realizat de fotograful Horia Manolache. Timp de mai multe săptămâni, acesta a călătorit prin România pentru a-i cunoaște și a le asculta poveștile celor care, deși au fost forțați să fugă de război și persecuție, reușesc astăzi să aducă o contribuție însemnată comunității gazdă, luptând în prima linie împotriva COVID-19.

Finanțat de Municipiul Timișoara, prin Centrul de Proiecte.

 

Organizator: Asociația One World Romania
Cu sprijinul: Centrul de proiecte, Pelicula Culturala, UNHCR, Kinedok
Parteneri: Faber, Ambasada, Direcția Judeteana Pentru Cultura Timis, Cinema Victoria
Alături de: Kaufland
Parteneri Culturali: Ambasada Suediei, Centrul Ceh, Institutul Francez Timișoara, Super
Parteneri locali: Identity Education, LOGS, Universitatea de Arte Timisoara
Bilete prin: Eventbook
Partener Digital: Canopy
Parteneri media: West City Radio, All About Romanian Cinema, Radio România Cultural, Igloo, IQAds, Zile și Nopți
Festivalul a fost fondat in 2008 de: Centrul Ceh Bucuresti

 

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută