Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 12/10/2022
Film

„Capra cu trei iezi”, o poveste adaptată în manieră Horror

Delia Mitrache De Delia Mitrache
Comentarii „Capra cu trei iezi”, o poveste adaptată în manieră Horror Share „Capra cu trei iezi”, o poveste adaptată în manieră Horror
filme-romanesti-caăpra cu trei iezi


Capra cu trei iezi”, o poveste adaptată în manieră Horror – premieră la cinema

Toamna aceasta, din 28 octombrie, 2022 vom avea ocazia să urmărim pe marile ecrane debutul lui Victor Canache în lungmetrajul de ficţiune, Capra cu trei iezi, cu Maia Morgenstern și Marius Bodochi în rolurile principale. Bazat pe una dintre cele mai cunoscute povești ale copilăriei, scrisă de Ion Creangă.

Filmul Capra cu trei iezi – câştigător al Premiului Publicului la TIFF – explorează profunzimile psihologice ale textului, care i-a trezit interesul tânărului cineast pentru de a privi dincolo de canoanele basmului și de a propune spectatorilor o nouă perspectivă, adultă, asupra succesiunii de evenimente care compun clasica poveste.

filme-romanesti-capra cu trei iezi

Era odată o capră care avea trei iezi… În România rurală a secolului XIX.

„Capra” era văduvă și îşi ducea  cu greu traiul alături de cei trei copii ai ei, doi mai neastâmpăraţi şi unul mai cuminte, într-o casă aproape complet izolată de restul lumii.

Lucrurile iau o turnură complet neașteptată când un vechi prieten de familie şi vecin își dă în vileag natura sadică, profitând de inocenţa celor mici. Prin această ecranizare horror/thriller, regizorul ne invită să reinterpretăm într-o altă cheie această poveste extrem de populară, acum readusă în actualitate.

În Capra cu trei iezi, Maia Morgenstern interpretează rolul mamei dispusă să își apere copiii cu prețul vieții, villain-ul este personificat de Marius Bodochi, iar rolurile copiilor, victimele „lupului mare și rău”, sunt interpretate de Antonio Gavrilă, Răzvan Ilina și Silviu Corbu. Scenariul este semnat de Victor Canache, producția de Luana Georgiță, iar montajul de Victor Canache și Tudor D. Popescu.

Capra cu trei iezi – trailer oficial

„Nimeni nu a mai ecranizat Capra cu trei iezi până acum, deși toți știm povestea. Aș vrea ca, după ce văd filmul, spectatorii să o recitească. S-ar putea să fie surprinși. Filmul nu este o poveste pentru copii, ci un thriller plin de suspans. Tot ce veți vedea pe ecran se regăsește însă și în basmul lui Creangă, dar e foarte important cum alegi să-l citești. Am avut norocul ca doi actori atât de mari – Maia Morgenstern și Marius Bodochi – să mi se alăture în această aventură și să dea viață unor personaje iconice.”
Victor Canache.

Capra cu trei iezi va fi prezentat în avanpremieră, în cadrul Dracula Film Festival de la Braşov, în data de 14 octombrie.

Text de Delia Mitrache

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută