Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 11/10/2022
Festival Film

Bucharest Feminist Film Festival

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Bucharest Feminist Film Festival Share Bucharest Feminist Film Festival
bucharest feminist film festival


Au mai rămas doar 3 zile până la cea de-a doua ediție a Bucharest Feminist Film Festival, MANIFEST. Te așteptăm între 13-16 octombrie, la Cinema Europa. Bilete aici.

Cum o să fie a doua ediție?

 

Accesibilă. Locația în care vor avea loc proiecțiile de film, Cinema Europa, permite și accesul persoanelor cu dizabilități sau a mamelor care, poate, își doresc să vină cu copiii lor în cărucioare. 

 

Deschisă publicului internațional. Toate proiecțiile de filme vor avea subtitrări atât în limba română, cât și în limba engleză. De asemenea, Q&A-urile și una dintre cele două dezbateri, vor avea loc tot în limba engleză. Și toate postările de pe conturile noastre de Social Media sunt bilingve.

Cine e în juriu?

 

Anul acesta, juriul este format din Ruxandra Ghițescu, Andra Tarara și Ioana Bugarin. 

 

Care sunt subiectele pe care le abordăm în dezbateri?

 

Și la ediția MANIFEST vom avea două paneluri cu experți/experte din România și regizori/regizoare din afara granițelor. Sâmbătă, 15 octombrie 2022, vom avea panelul intersecțional „Make it double”, unde vorbim despre standarde și roluri de gen.

 

Cât de mult ne influențează așteptările și standardele pe care societatea le proiectează asupra noastră? Cât de actuale și dăunătoare sunt stereotipurile împotriva femeilor, a femeilor care se află în poziții de putere, împotriva persoanelor de etnie romă, persoanelor queer și cât de mare este presiunea că ele să fie „normale” și să își trăiască viața în moduri tradiționale? Dacă te întrebi și tu cum putem lupta împotriva acestor așteptări, hai să asculți dialogul dintre invitații și invitatele care vor participa la dezbaterea „Make it double”, pe 15 octombrie, de la 18:00 la 19:00. 

 

Duminică, pe 16 octombrie, vom avea al doilea panel, de această dată în limba română, unde vom vorbi despre reprezentarea femeilor în politică.

 

Politica nu e pentru femei. Sau este? Și dacă da, de ce sunt atât de puține femei în politică? Avem nevoie de cote de gen în parlament? Avem dreptul de a fi unde vrem noi, însă România este una dintre țările cu cele mai puțin femei implicate în politică din Uniunea Europeană. Este doar o alegere personală sau e mai mult de atât? Și mai ales, cum e să fii femeie în politică în anul 2022? Dacă te întrebi și tu cine ne reprezintă și cum putem schimba aceste lucruri, hai să asculți dialogul dintre invitații și invitatele care vor participa la dezbaterea ”Unde sunt femeile?”, pe 16 octombrie, de la 17:30 la 18:30.

Ce alte surprize te așteaptă la ediția MANIFEST?

 

În spațiul de la Carol53, vei putea explora povești queer, în cadrul expoziției 𝙋𝙤𝙫𝙚𝙨𝙩𝙚𝙖 𝙢𝙚𝙖 – 𝙥𝙚𝙣𝙩𝙧𝙪 𝙥𝙧𝙞𝙢𝙖 𝙙𝙖𝙩𝙖̆, o expoziție multimedia, realizată de către Identity Education. Poveștile sunt ilustrate și animate 3D, transpuse în AR (realitate augmentată). Ele au și suport audio, motiv pentru care sugerăm să aveți căștile la voi pentru o experiență completă. Astfel, în momentul ascultării celor 11 povești, vei putea interacționa cu acestea. Cum? Imaginile vor începe să se miște cu ajutorul unei aplicații prin care vor fi scanate.

Poveștile sunt ale persoanelor din comunitatea LGBTQIA+ din România, Republica Moldova și Marea Britanie. Au fost structurate și redactate în cadrul workshop-ului de storytelling din luna aprilie, susținut de Leo Zbânca. Poveștile au fost, apoi, transformate, în imagini 2D, de către echipa Reniform. Poveștile au fost expuse pentru prima dată în cadrul Pride TM 2022 la Timișoara. Ele au luat acum forma unei expoziții itinerante.

Cea de-a doua expoziție de anul acesta va putea fi văzută chiar în holul de la Cinema Europa, înainte și după proiecții. Nu-ți spunem despre ce e, dar te așteptăm să o descoperi.

Aici poți găsi și descărca programul complet, pe toată durata acestei ediții.

Îți poți cumpăra un abonament pentru toate cele patru zile de festival sau bilete pe fiecare zi de aici. Dacă ești elev/ă sau student/ă poți beneficia de reducere de 50% la abonamentul pe cele 4 zile de festival introducând codul de reducere Stayinschool50. Intrarea se va face pe baza unui act doveditor (carnet de elev/ă sau legitimație de student/ă).

Cea de-a doua ediție a Bucharest Feminist Film Festival a devenit posibilă datorită sprijinului Ambasadei Canadei, Fundației Comunitare București & Swimathon București, Ambasadei Spaniei, Ambasadei Franței și Institutului Cultural Francez, Forumului Cultural Austriac, Domeniilor Sâmburești, Aqua Carpatica, Cooperativei FruFru, și datorită vouă, celor care ne-ați susținut cu donații.

Partener media principal: Radio Guerilla

Parteneri media: IQ Ads, Igloo, Munteanu recomandă, Educație Privată, Film Menu, Movienews, Spotmedia.ro, Zile și nopți, Revista Zeppelin, AIVImedia.hub și LitFem.

Mai multe detalii poți găsi pe paginile noastre de Facebook și Instagram.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.