Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 08/10/2022
Festival Film

Ineditele KATHARINA şi IL BUIO DEL GIORNO în premieră la Dracula Film Festival

Ioan Big De Ioan Big
Comentarii Ineditele KATHARINA şi IL BUIO DEL GIORNO în premieră la Dracula Film Festival Share Ineditele KATHARINA şi IL BUIO DEL GIORNO în premieră la Dracula Film Festival
Katharina


Într-o cinematografie autohtonă în care incursiunile în spaţiul fanteziei sunt extrem de rare, este îmbucurător că la ediţia a 10-a a festivalului internaţional de film fantastic de la Braşov, Dracula Film Festival, vom avea parte de o “seară românească” în data de 14 octombrie, prin proiecţia în premieră la cinematograful Astra Braşov a trei producţii Fantasy-Horror foarte noi şi diferite între ele ca factură, în a căror realizare sunt implicaţi compatrioţi activi în industria europeană a filmului, indiferent că e vorba de România, Irlanda sau Italia.

Dacă una dintre acestea, CAPRA CU TREI IEZI, al lui Victor Canache (cineastul va fi prezent la DFF pe 14 octombrie, alături de producătoarea Luana Georgiţă, pentru a dialoga cu spectatorii), se bucură deja de notorietate, fiind deja premiată la TIFF, celelalte componente ale cine-tripticului sunt complet inedite pentru fanii genului şi reprezintă must-see-uri, nu doar pentru şansa unică de a fi vizionate pe marele ecran, dar şi pentru că fiecare dintre proiecţii va fi urmată de sesiuni de Q&A, cu regizorul Florian Zapra şi o parte din distribuţia filmului Katharina, şi, respectiv, cu actorul italian de origine română Eugen Neagu, implicat în producţia Horror-ului psihologic Il Buio del Giorno.

KATHARINA

KATHARINA (2022, r: Florian Zapra)

Debutul în lungmetraj al lui Florian Zapra, bistriţean format şi lansat ca actor în Dublin, ce a evoluat pe parcurs spre postura de producător şi regizor, este un Teen-Ghost movie ce spune povestea unui grup de tineri care pornesc pe Via Transilvanica și dau nas în nas cu fantoma iubitei lui Vlad Țepeș. O aduc în oraș, încercând să o integreze în societate şi să o folosească în diferite moduri, doar că fantoma Katharina este curioasă şi greu de stăpânit. Katharina este un film românesc independent, fiind o producție 100% bistrițeană. Faptul că din distribuţie fac parte și 19 elevi ai Studioului de Film și Actorie fondat de Zapra în 2017 îi conferă acestuia o remarcabilă prospeţime, tinerii actori (încă) amatori conferind credibilitate rolurilor inclusiv prin micile stângăcii, perceptibile mai degrabă ca fiind caracteristice vârstei, în general, decât lipsei de experienţă.

Il Buio del Giorno

IL BUIO DEL GIORNO (2022, r: Fabrizio La Monica)

Prezentat de un adevărat ‘Master of Horror’, legendarul regizor, producător şi creator de F/X Sergio Stivaletti (recipient al titlului onorific de Conte Dracula în cadrul DFF 2018), din a cărui echipă face parte de ani buni şi Eugen Neagu (Rabbia furiosa), ultraviolentul Thriller-Horror scris şi regizat de Fabrizio La Monica (Dio non ti odia, Vork and the Beast) are ca personaj central un avocat sicilian devenit alcoolic în urma pierderii fiului său, în circumstanţe neelucidate, cu ani în urmă. La apusul unei seri toride, bărbatul (Ferdinando Gattuccio) este contactat telefonic de către un individ misterios ce se pretinde a fi răpitorul copilului, care îl determină pe părintele debusolat să treacă printr-o serie de încercări cu deznodământ violent, având ca miză dezvăluirea adevărului. Acesta stă însă ascuns în cea mai întunecată parte a sufletului omului.

Recomandare de IOAN BIG

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.