Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 04/10/2022
Festival Film

Bucharest Feminist Film Festival • 13-16 octombrie

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Bucharest Feminist Film Festival • 13-16 octombrie Share Bucharest Feminist Film Festival • 13-16 octombrie


Asociația A.R.T. Fusion organizează a doua ediție a Bucharest Feminist Film Festival, în perioada 13-16 octombrie, la Cinema Europa. 

În cadrul ediției de anul acesta, MANIFEST, vorbim despre motivele pentru care încă mai avem nevoie de feminism în anul 2022, ce înseamnă & de ce este important pentru noi.

 

Explorăm problemele cu care se confruntă atât femeile, cât și bărbații în societățile patriarhale

Continuăm să organizăm acest festival pentru că ne dorim să explorăm problemele cu care se confruntă atât femeile, cât și bărbații în societățile patriarhale, printr-o selecție de filme care abordează subiecte precum drepturile omului, egalitate și violență de gen, migrație, stereotipuri și roluri de gen, discriminare, drepturile comunității LGBTQ+, politică și reprezentare, identitate și intersecționalitate. 

 

bucharest feminist film festival
Credit foto: Asociația A.R.T. Fusion

Filme & sesiuni de Q&A și dezbateri

Filmele selectate sunt din toată lumea, iar la finalul proiecțiilor, vor exista sesiuni de Q&A și dezbateri, la care vor participa echipele de film și experți/experte în domeniu.

Anul acesta, selecția de filme a fost făcută de către Iulia Necșulescu & de către echipa de organizare a festivalului.

 

Cea de-a doua ediție a Bucharest Feminist Film Festival a devenit posibilă datorită sprijinului Ambasadei Canadei, Fundației Comunitare București & Swimathon București, Ambasadei Spaniei, Forumului Cultural Austriac și Institutului Cultural Francez și datorită celor care ne-au susținut cu donații.

Partener media principal: Radio Guerilla

Parteneri media: IQ Ads, Igloo, Munteanu recomandă, Educație Privată, Film Menu, Movienews, Spotmedia.ro, Zile și Nopți, Revista Zeppelin, AIVImedia.hub și LitFem.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.