Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 02/10/2022
Film Festival

Despre iubire, sub toate formele ei, între 7 și 16 octombrie, 2022 la Festivalul Internațional de Film de Animație Animest

Alexandra Scînteianu De Alexandra Scînteianu
Comentarii Despre iubire, sub toate formele ei, între 7 și 16 octombrie, 2022 la Festivalul Internațional de Film de Animație Animest Share Despre iubire, sub toate formele ei, între 7 și 16 octombrie, 2022 la Festivalul Internațional de Film de Animație Animest
Insula_animest


Despre iubire, sub toate formele ei, între 7 și 16 octombrie, 2022 la Festivalul Internațional de Film de Animație Animest

Singurul eveniment cinematografic din România care califică filme pe lista candidaților eligibili la Oscaruri revine în sălile de cinema din București în perioada 7-16 octombrie.

O sărbătoare dedicată filmului de animație care dizolvă barierele dintre generații, Animest este locul în care cele mai pemiate povești animate au parte de o primă întâlnire cu publicul din România.

La cea de-a 17-a ediție, peste 340 de titluri vor rula pe marile ecrane, parte din cea mai diversă selecție din istoria festivalului.

Surpriza absolută va fi întâlnirea cu starul japonez Masaaki Yuasa, autorul filmului cult Mind Game și unul dintre regizorii Adventure Time. Recunoscut pentru stilul său neconvențional, artistul va participa la proiecțiile filmelor incluse de organizatori în retrospectiva dedicată lui, și va susține un masterclass în primul weekend de festival.   

Iubirea – tema ediției cu numărul 17

Animate the Love, mesajul în jurul căruia va fi construită experiența ediției, poate fi privit ca un răspuns la adversitățile la care a fost supusă întreaga lume în ultimii ani. Iubirea înseamnă empatie, prietenie, self-love, sprijin și deschidere față de ceilalți, dar și puterea de a depăși momente dificile.

Toate aceste forme ale iubirii se reflectă în secțiunea tematică a ediției: o colecție de 48 de povești care surprinde nu doar dimensiunea romantică a legăturilor dintre oameni, ci și prietenia, conexiunea cu natura, grija față de cei mai vulnerabili sau dimpotrivă, relațiile toxice, co-dependența și sacrificiile dureroase făcute în numele iubirii.

Experiențe cinematografice intense

Revine și seria de evenimente nonconformiste dedicate celor care vor să se bucure de festival zi și noapte. Amatorii de senzații tari vor aprecia selecția de filme de avangadă curatoriată de  artistul olandez Michael Helmerhorst la Trippy Animation Night, în timp ce devoratorii de horror-uri vor primi o porție dublă de suspans la Creepy Animation Night. Cele mai spectaculoase videoclipuri muzicale se vor întrece pentru premiul ediției la Animusic Night.

Minimest – secțiunea Animest dedicată copiilor

Chiar dacă vacanța s-a încheiat, pentru cei mici distracția continuă la Minimest. Programul dedicat lor vine cu proiecții speciale și ateliere intensive de animație stop motion și benzi desenate, susținute de profesioniști de top în fiecare zi de weekend.

Programul complet și biletele la cea de-a de-a 17-a ediție Animest sunt disponibile pe platforma Eventbook și pe www.animest.ro.

Text de Alexandra Scînteianu

cover foto: Insula r. Anca Damian

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută