Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 01/10/2022
Artă & Cultură / Performing arts

„Povestirile lui Hoffmann” la Opera Națională București

Ioan Big De Ioan Big
Comentarii „Povestirile lui Hoffmann” la Opera Națională București Share „Povestirile lui Hoffmann” la Opera Națională București
Povestirile-lui-Hoffmann-Sursa-Facebook-Opera-Națională-București


Premieră: „Povestirile lui Hoffmann” la Opera Națională București

Premiera spectacolului Povestirile lui Hoffmann, opéra fantastique compusă de Jacques Offenbach, pe libretul lui Jules Barbier și Michel Carré, după nuvelele fantastice ale scriitorului german E.T.A. Hoffmann, deschide stagiunea 2022-2023 la O.N.B., în regia, mișcarea scenică și lighting design-ul lui Matteo Mazzoni și conducerea muzicală asigurată de maestrul Ethan Schmeisser.

Reprezentațiile premierei vor avea loc sâmbătă, 1 octombrie, și duminică, 2 octombrie. Premiera mondială a titlului a avut loc la Opera Comică din Paris, în anul 1881, iar ultima montare de pe scena operei bucureștene a avut loc în 1986. 

Povestirile lui Hoffmann

Offenbach a fost un mare admirator al lui E.T.A. Hoffmann și a dorit să creeze un subiect care să reușească să reunească personaje din mai multe nuvele. Personajele sunt numeroase și extrem de diferite. Astfel, întâlnim patru tipologii feminine (păpușa mecanică Olimpia, curtezana Giulietta, gingașa Antonia și cântăreața Stella), patru intriganți (Coppelius, Dapertutto, Doctor Miracle și Lindorf), dar și trei servitori ciudați:  Piticchinaccio, Cochenille și Frantz. Personajul titular, Hoffmann, este însoțit pe parcursul călătoriei sale imaginare de muza sa Niklausse, care îi oferă sfaturi, protecție, îl salvează de la momente de deznădejde, îl determină să continue permanent desăvârșirea creației. Partitura muzicală are momente vocale de mare virtuozitate, reunite într-o atmosferă plină de mister și poezie. 

Recomandare de IOAN BIG

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută