Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 26/09/2022
Film

„Mrs. Harris Goes to Paris” – mitul reinterpretat al rochiei couture perfecte

Silvia Trașcă De Silvia Trașcă
Comentarii „Mrs. Harris Goes to Paris” –  mitul reinterpretat al rochiei couture perfecte Share „Mrs. Harris Goes to Paris” –  mitul reinterpretat al rochiei couture perfecte
mrs-harris-goes-to-paris


La început de toamnă ne întâlnim în cinematografe cu filmul „Mrs. Harris Goes to Paris”, un deliciu captivant pentru pasionații de modă, lux și piese de colecție.

Cu Lesley Manville și Isabelle Huppert în rolurile principale, acesta este o ecranizare fastuoasă a romanului cu același nume al lui Paul Gallico, din 1958, produsă în colaborare direct cu casa de modă Dior.

Imaginați-vă că priviți cu dragoste în vitrina unei patiserii franceze cu dulciuri colorate: ecleruri, macarons pufoase, croissante apetisante…

Din punct de vedere cinematografic, savurosul film „Mrs. Harris Goes to Paris” este cel mai aproape de acea senzație de dulce fără calorii, urmărind visul Adei Harris, o menajeră britanică și văduvă de război, de a merge la Paris și de a-și cumpăra propria rochie marca Christian Dior.

Isabelle Huppert (Elle) vine în rolul șefei Casei Dior, Claudine Colbert. Ea reprezintă primul obstacol pe care femeia de origine britanică Harris (Lesley Manville) îl întâlnește la sosirea ei la Paris, în încercarea ei de a-și cumpăra rochia couture de care este profund îndrăgostită, numită sugestiv Temptation. Moda este egală cu dragostea în „Mrs. Harris Goes to Paris”, Ada înțelege la un nivel profund de ce o rochie frumoasă se poate simți ca o armură a invincibilității feminine.

Datorită interpretării autentice și grațioase a protagonistei, nu te întrebi, nici măcar pentru o secundă, de ce o femeie modestă, cu mijloace limitate, și-ar arunca toate economiile pentru un răsfăț de moment, precum o rochie de designer. La urma urmei, filmul este un basm reinterpretat, care te captivează prin prisma decorului colorat, costumelor opulente și comediei ușoare.

mrs-harris-goes-to-paris

De ce persistă mitul rochiei care transformă viața unei femei?

Pentru că și astăzi suntem judecați după ceea ce purtăm, iar hainele ne plasează mereu într-o altă lume. În plus, pentru industria modei, promisiunea schimbării este un instrument de bază al generării de profit. Tot ce trebuie să faci este să cedezi plăcerii vinovate și să cumperi piesa potrivită și statutul tău social este schimbat.

„Mrs. Harris Goes to Paris” menține capcanele acestui basm, dar depășește escapism-ul franțuzesc, pentru că este mai complex în înțelegerea transformării sociale. Fără a dezvălui prea multe, pentru doamna Harris există o distincție clară între purtarea unei rochii și deținerea ei. Experiența din urmă este mult mai valoroasă.

Distribuția este completată de Lambert Wilson, Alba Baptista, Lucas Bravo, Ellen Thomas, Rose Williams și Jason Isaacs.

„Mrs. Harris Goes to Paris” – trailer

Așadar, către toate pasionatele de glamour și modă: „Mrs. Harris Goes to Paris” are premiera pe marile ecrane pe 30 septembrie!

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.