Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 25/09/2022
Lifestyle

3 idei de stiluri pentru un design interior inedit

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii 3 idei de stiluri pentru un design interior inedit Share 3 idei de stiluri pentru un design interior inedit
design interior


Locuința ta trebuie să fie spațiul în care te simți cel mai bine și confortabil și trebuie să se potrivească personalității tale și a stilului preferat. Dacă îți dorești ca spațiul în care locuiești să iasă în evidență și să fie apreciat de oricine îi trece pragul, inspiră-te de stilurile prezentate în acest articol atunci când îl amenajezi.

1. Stilul vintage

Stilul vintage se caracterizează prin amenajarea spațiului cu ajutorul unor piese de mobilier și obiecte decorative inspirate din perioada anilor ‘40-’50. Materialele folosite pentru fabricarea mobilierului în stil vintage sunt de obicei cele cu aspect natural, precum lemnul, piatra sau fierul forjat. De asemenea, mobilierul tapițat, canapeaua vintage cu picioare arcuite sau fotoliile masive, cât mai confortabile sunt câteva piese pe care le poți folosi și care, cu siguranță, vor oferi un aer vintage locuinței tale.

În ceea ce privește paleta de culori, aceasta conține nuanțe calme, neutre, dar și pasteluri. În funcție de camera pe care îți dorești să o amenajezi, poți să apelezi la o idee originala și să combini nuanțe de cărămiziu cu accente puternice de auriu sau argintiu.

Nu uita să completezi designul cu ajutorul unei pardoseli din lemn sau din plăci late cu aspect de lemn, alături de obiecte decorative voluminoase, precum o vază cu flori de dimensiuni mari pe care să o așezi pe pardoseala, un cufăr vechi pe care să îl folosești ca obiect pentru depozitare, dar și o oglindă cu rame aurii.

2. Stilul minimalist

Stilul minimalist încurajează proprietarii de locuințe să renunțe la tot ce este de prisos, promovând spațiile aerisite, confortabile, funcționale și elegante. Prin prisma acestui lucru, la prima vedere ai putea crede că un decor minimalist este ușor de obținut. Cu toate acestea, există riscul ca prin eliminarea ornamentelor inutile și a aglomerărilor de obiecte de mobilier, să obținem un spațiu sobru, sărăcăcios și banal. Pentru a evita acest efect, poți începe amenajarea locuinței tale prin asigurarea unei lumini naturale suficiente pentru a oferi o atmosferă cât mai caldă. De asemenea, folosește o gamă restrânsă de materiale și culori și optează pentru un aspect unitar în toate camerele din locuință. Astfel, poți să folosești nuanțe neutre sau deschise precum alb sau gri luminos pentru pereți și poziționează piesele de mobilier într-un mod strategic, pentru a nu aglomera încăperea.

Mizează pe obiecte de mobilier multifuncționale, durabile și rezistente care îți oferă libertatea de a concepe un sistem personal de organizare.

3. Stilul romantic

Stilul romantic este considerat a fi unul feminin și este preferat de persoanele care au un gust estetic dezvoltat și o atracție față de lucruri fine, de calitate.

Pentru a amenaja o locuință în stilul romantic, poți să folosești nuanțe neutre, calde. În plus, pentru a oferi un aspect aparte, poți să completezi stilul cu accente puternice și expresive de vișiniu, albastru, verde smarald sau lila nobil. 

Iluminarea locuinței joacă de asemenea un rol important în amenajarea spațiului într-un stil romantic. Pentru un rezultat cât mai bun, folosește surse de lumini discrete, corpuri de iluminat cu abajururi din textil sau lămpi în forme clasice. De asemenea, nu uita de textile și obiecte pentru decor. Folosește țesături moi și mate, precum cele de catifea, in  sau bumbac pe care să le combini cu țesături de mătase sau satin. În ceea ce privește elementele decorative, poți să apelezi la perne, lumânări, vaze cu flori naturale sau rame de dimensiuni reduse pentru fotografii.

Fie că preferi stilul vintage sau minimalist, fie că îți place stilul romantic, amenajarea locuinței tale poate fi un proces plăcut atunci când cunoști caracteristicile fiecărui stil și folosești aceste informații astfel încât să creezi o atmosferă plăcută la tine acasă.

sursa foto: freepik.com

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.