Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 22/09/2022
Artă & Cultură Festival Viața Orașului

Street Delivery Iași devine Bridge Delivery Iași în acest an și se alătură demersului de revitalizare urbană prin artă

Laura Cozmîncă De Laura Cozmîncă
Comentarii Street Delivery Iași devine Bridge Delivery Iași în acest an și se alătură demersului de revitalizare urbană prin artă Share Street Delivery Iași devine Bridge Delivery Iași în acest an și se alătură demersului de revitalizare urbană prin artă
Bridge Delivery Iași,


În perioada 23-25 septembrie 2022, în Parcul „Octav Băncilă” și la Pasajul „Octav Băncilă” are loc evenimentul Bridge Delivery Iași, o ediție specială a Street Delivery Iași, dezvoltată în parteneriat cu Asociația Artipic. Astfel, Street Delivery Iași se alătură demersului de  revitalizare urbană prin artă.

Bridge Delivery Iași Pasajul Octav Băncilă

Timp de 3 zile, vor avea loc o serie de evenimente care redau spațiul public către oameni și la care publicul poate participa în mod gratuit: ateliere de creație, dans, pictură, experimente chimice, concerte, performance-uri, spectacole de jonglerii în stil Flow Arts, artă contemporană participativă etc. Toate într-o mare Galerie de Artă Urbană.

Proiectul întărește rolul structural pe care spațiul public îl joacă în viața locuitorilor orașului și atrage atenția asupra noțiunii de „traseu cultural”, prin convertirea peisajului urban în spațiu viu. De departe, cea mai importantă parte a proiectului este cea a regenerării prin artă a Pasarelei „Pictor Octav Băncilă” prin lucrările a zeci de artiști din Iași și din țară.

Street Delivery Iași

Astfel, în cadrul Street Delivery Iași (denumit anul acesta Bridge Delivery Iași) se va colora zidul de sprijin al Pasarelei „Pictor Octav Băncilă” din imediata apropiere a fostei fabrici de țigarete. Peste 500 metri pătrați, cea mai mare suprafață pictată din Iași, vor onora viața, opera și valorile artistului Octav Băncilă prin intermediul creațiilor artiștilor Cristian Scutaru, Kaps Crew, Grafo Dragoș, RO, Ceai, Harcea Pacea, FragMenta și Luu, alături de 15 elevi. 

În plus, în fiecare zi a festivalului se va desfășura câte un super Graffiti jam, la care participă artiștii Homeboy, Recis, LostOptics, Cage, Taci, Lux, Ohboy, Pulsar Sinaps, Whyx, Hopa, Etal, Sway, Rods, Roper, Kuser, Nixer, Luda, Burok, Harcea Pacea & alți invitați surpriză.

Scoatem graffiti-ul din fabrică, din contextul ilegal, și îl aducem în stradă, pe zidurile podului, în mod legal, cu ajutorul a peste 20 dintre cei mai cunoscuți grafferi din țară și cu sprijinul Ministerului Culturii.  

Totodată, sâmbătă 24 octombrie, după street art, ateliere, muzică și poezie, petrecerea se mută la Acaju pentru dans în voie, pe muzica mixată de Maica-ta, Bea Hopes & Chiribaw. Intrarea este 25 de lei.

Programul complet al Bridge Delivery Iași

Program Bridge Delivery Iași Street Delivery Iași devine Bridge Delivery Iași în acest an și se alătură demersului de revitalizare urbană prin artă Street Delivery Iași devine Bridge Delivery Iași în acest an și se alătură demersului de revitalizare urbană prin artă

Galerie imagini

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută