Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 20/09/2022
Muzică

Revenirea Pop-Punk-ului

Alina Bălan De Alina Bălan
Comentarii Revenirea Pop-Punk-ului Share Revenirea Pop-Punk-ului
Pop-Punk


Pop-Punk-ul își face iar simțită prezența în Pop culture, alături de ale sale ritmuri agitate și atrăgătoare de Punk, combinate cu vulnerabilitatea Pop-ului.

Deși poate fi un gen muzical nu foarte bine definit, în realitate, la o primă ascultare, cineva își va da imediat seama ce fel de piesă are în față, ghidat de bătaia specifică a tobelor și chitara cu acordurile sale simpliste, dar de efect și se va afla dând din cap pe muzica îmbietoare. Suntem în 2022 și ne-am trezit că ce am lăsat la începutul anilor 2000, adică acele piese de adolescent nemuritor, este iar pe val, ba mai mult, se găsește în tărâmuri necunoscute și neatinse de acele generații poate, aici vorbind despre TikTok.

Cum s-a întâmplat asta? Expresia a trezi, folosită anterior, e greșită, căci am prevăzut această revenire. Fac pariu că oricine s-ar uita în playlist-ul personal, va sesiza cu ochiul liber un campionat extraodinar de sărituri de la un gen la altul, și e și normal, că doar avem acces și posibilitate, așa că mereu se va salva un playlist cu muzică anii 2000 și mereu te vei întoarce la piesa aia care îi exaspera pe părinți când erai tu în fraged stadiu adolescentin.

Vorbim aici și de o cultură în sine, ce are un stil propriu de îmbrăcăminte, un mod de a gândi și a de a trăi, care a rămas înrădăcinat în mințile și amintirile oamenilor. În plus, moda a dat foarte mult tonul acestei reveniri, de la marile case de modă până la getreadywithme-urile de pe social media cu ținute din zona Punk, acoperite de fapt de umbrela Y2K.

Unii zic că de vină au fost TikTok-ul și pandemia, că oamenii au stat închiși în casele lor și au scormonit prin trecut.

Alții spun că ar fi atenția masivă din mainstream către vedete Pop-Punk, cum ar fi Travis Barker, toboșar la faimoasa trupă Blink-182, susținător masiv a tot ce înseamnă new generation în Punk și soțul unei prințese a mainstreamului, din familia cu K, sau Machine Gun Kelly, rapper inițial, ce în 2020 s-a decis să dea un rewind genului muzical abordat.

Mai sunt și alte opinii, cum că Pop-Punk-ul e mult mai incluziv, că mult mai multe femei și oameni de culoare performează, ceea ce nu poate fi decât un plus adus mișcării.

Așadar, dacă tot avem muzică, să ne bucurăm de ea! Voi înșira în următoarele rânduri câteva dintre superstarurile acestui gen zvăpăiat, rebel, ce vin cu versuri sincere, nedeghizate și directe:

Avril Lavigne și noul său album, Love Sux

Avril Lavigne
Avril Lavigne

Nu știu cât de previzibilă sau nu a fost această propunere, dar regina Pop-Punk-ului s-a întors și în viziunea mea, are același tonus fresh, energie și voce și, chiar dacă nu mai are 17 ani, reușește să empatizeze la fel de bine cu adolescenții de pretutindeni.

Olivia Rodrigo

Olivia Rodrigo
Olivia Rodrigo

Taylor Swift a fost la sentimentul multor inimi depășite de situație, iar oamenii pe social media spun că Olivia e următoarea persoană ce sare în ajutor. Maniera ei de interpetare e armonioasă și jucăușă, iar piesele cinematice, așa că zic că merită măcar o ascultare, poate vă treziți într-un film Disney.

5 Seconds of Summer

5 Seconds of Summer
5 Seconds of Summer

Băieții ăștia au insistat mult timp cu Pop-Punk-ul la vremea când el era în declin, totuși și-au format o bază de fani datorită regretatei trupe One Direction. Între timp, s-au definit mai mult ca fiind Pop-Rock, dar pe 23 septembrie lansează un nou album, așa că putem face o întoarcere în timp prima dată la piesa Don’t Stop.

WILLOW

WILLOW
WILLOW

Deși se pregătește de lansarea unui nou album, după cel din 2021, lately I feel EVERYTHING, căci a venit neașteptat în lumea muzicală, îmbinând un Pop-Punk clasic, cu elemente diverse ce îl fac mult mai melodios, visător, cumva ancestral, cu un sound foarte plin datorită instrumentelor, dar aerisit, în același timp, se simte că WILLOW a căutat mult până să ajungă aici, însă nu în sensul rău, ci în sensul cât se poate de rebel, punkist, al căutării de sine.

YUNGBLUD

YUNGBLUD
YUNGBLUD

El e unul dintre personajele ce a crezut în reîntoarcerea Pop-Punk-ului încă din 2019, dar mai bine cred că aș spune că el în sine e Pop-Punk, pentru e plin de carismă și ingeniozitate, lucru ce se poate vedea și în aspectul său teatral. Voce a noii generații, empatic prin versuri și cu o voce de adolescent matur, cred că merită să îi dați o șansă, începând cu albumul weird!

Sper că Pop-Punk-ul a venit ca să rămână, să fie mijloc de exprimare pentru generații de adolescenți, să-i înțeleagă și să-i aducă la concerte.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Esențiale

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.