Meniu Zile și Nopți

Artă & Cultură

Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 18/09/2022
Artă & Cultură / Teatru

Un nou proiect teatral experimental la Teatrelli

Ioan Big De Ioan Big
Comentarii Un nou proiect teatral experimental la Teatrelli Share Un nou proiect teatral experimental la Teatrelli


Bianca Pintea în Pick the Color of my Tears | foto © Martin Toldy

The Others / Ceilalțieste o suită de performance-uri 1:1 (un performer și un spectator) care relevă modul în care ne poziționăm în relație cu ceilalți în contexte afective: modul în care reacționăm la manifestarea vulnerabilității prin plâns sau modul în care percepem distanța fizică dintre noi, transpusă, într-una dintre situații, prin intermediul sunetului. Performance-urile se petrec în două locații și în spațiul public dintre ele: Teatrelli și Institutul Goethe din București. Prima serie de reprezentații este programată în zilele de 22, 23 și 25 septembrie.

Proiectul este conceput de Ioana Păun și a fost prezentat într-o primă variantă în timpul rezidenței regizoarei la MuseumsQuartier din Viena, în 2021.

Prin cumpărarea unui bilet, fiecare spectator va avea acces la întreaga suită de performance-uri și va fi însoțit de câte un actor pe parcursul întregii experiențe, în toate spațiile în care aceasta se desfășoară.

Echipa proiectului este formată din: Ioana Păun (concept), Synne Genzmer (curator – a făcut, timp de de cinci ani, parte din echipa de curatori a Kunsthalle Vienna),  Grig Burloiu (coder și compozitor), Biatrice Cozmolici (manager de proiect). Cei trei performeri ai proiectului vor fi selectați în urma unui casting.

The Others” este produs în parteneriat cu creart/Teatrelli, Institutul Goethe din București și Forumul Cultural Austriac și co-finanțat de AFCN.

Despre IOANA PĂUN:

Un nou proiect teatral experimental la Teatrelli

foto © Răzvan Leucea

Ioana Păun este regizoare și performance artist. Lucrează și face cercetare artistică la nivel internațional. Proiectele ei au fost susţinute de importante instituţii naționale și internaţionale, precum: Le phénix scène nationale, Theatre Royal Stratford East, Theatre les Tanneurs, MNAC, Teatro Luna Chicago, Schauspielhaus Viena, Teatrul Maghiar din Cluj, Europalia sau Live Art Development Agency. Temele abordate de artistă se focusează pe înțelegerea comportamentului uman, în special în situații feroce și condiții extreme (economice, politice sau de sănătate). Având studii la UNATC Bucureşti şi Goldsmiths Londra, Ioana a fondat Programul de Arte Performative al Muzeului Naţional de Artă Contemporană din Bucureşti, printre primele de acest gen din România. În 2021, Ioana a debutat în cinema cu scurtmetrajul ”Emilia Hosu are HIV”, care a câștigat premii la festivaluri precum TIFF sau FEKK Ljubljana.

Galerie imagini

Share

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.