Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti 13/09/2022
Artă & Cultură

Proiectul REMIX ID începe stagiunea de toamnă

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Proiectul REMIX ID începe stagiunea de toamnă Share Proiectul REMIX ID începe stagiunea de toamnă
proiec tul remix id


3 spectacole unice în 3 orașe din vestul țării

 

𝐑𝐄𝐌𝐈𝐗 𝐈𝐃 va prezenta, la Făget, Deta și Timișoara, un spectacol croit după 5 ani de documentare a tradițiilor etnice din județul Timiș – „Ethnic Love Mix, vol. 12”. Astfel, vă așteptăm sâmbătă, 17 septembrie 2022 la Făget și în 24 septembrie la Deta pentru a participa la premiera show-ului REMIX ID, un spectacol special de muzică, dans și proiecții video, realizat de asociația META Spațiu în cadrul Programului Timișoara 2023. Apoi, în octombrie, la o dată pe care o vom anunța ulterior, spectacolul se va juca și în Timișoara.

 

De sute de ani, în zona Timișului și a Banatului trăiesc pașnic, alături de români, alte 12 etnii – șvabi, maghiari, sârbi, bulgari, croați, romi, ucraineni, slovaci, cehi, armeni, italieni, evrei.

Asta e povestea lor – primul spectacol Remix ID care strânge laolaltă materialul documentat mai bine de 5 ani de la aproape toate comunitățile etnice din zona Timișului și reinterpretat de către artiști contemporani – interviuri, muzică, gastronomie, dansuri, tradiții, chiar și tehnici de cusut costume populare, povești de viață, mărturii tragice din istoria îndepărtată și din cea recentă.

 

Folosind îmbinarea dintre vechi și nou, dintre rural și urban, dintre coregrafia clasică și cea contemporană, scenariul spectacolului Remix ID își dezvăluie povestea prin dans și proiecții. E povestea perenă a celui care jinduiește la schimbare, se pierde în vâltoarea necunoscutului și apoi regăsește și renaște atât din rădăcinile trecutului, cât și din experiența prezentului.

Compoziția spectacolului reflectă aceast melanj dintre vechi și nou, deoarece aduce împreună dansurile vechi, tradiționale, dar și o coregrafie contemporană, alături de proiecții și muzică de la cei mai fresh artiști contemporani.

 

În plus, reprezentația de la Făget va beneficia și de 2 ateliere alături de publicul participant – Scriere de basme contemporate, cu scriitorul Cristian Vicol, și atelier foto-video cu Gheorghe Sfaițer.

 

Regia: Olga Török

Coregrafia: Gisela Elisa Heredia

Proiecții si Muzica: Psihodrom

Cu: Luca Marcu, Eugen Curelici, Andrei Aungurencei, Cosmin Antal, Andreea Manea Irksousi, Olga Török, Antonia Itineanț si Deian Berecici

cover: artista vizuală Josepha Blanchet

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută