Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Icon Film Zile si Nopti 13/09/2022
Festival Film

Înscrieri deschise pentru Point&Shoot

Redacția Online Zile și Nopți De Redacția Online Zile și Nopți
Comentarii Înscrieri deschise pentru Point&Shoot Share Înscrieri deschise pentru Point&Shoot
inscrieri deschise


Asociația One World Romania invită tinerii cu vârstele cuprinse între 14 și 19 ani din Timișoara să se înscrie până în 25 septembrie 2022 la atelierul de film documentar Point & Shoot.

 

Despre atelierul din Timișoara

Atelierul va dura 5 zile și se va desfășura în perioada 5 – 9 octombrie 2022, în Timișoara, la Sala StudioArt, Str. Episcop Augustin Pacha, nr. 8.

Atelierul va fi coordonat de doi tutori, cineaști români cu experiență în domeniul cinematografiei: Cristina Haneș (regizoare și producătoare de film documentar) și Dragoș Hanciu (regizor de film, director de imagine).

 

Atelierul de film oferă adolescenților o introducere în noțiunile de bază ale limbajului și gramaticii audiovizuale, la nivel teoretic și practic. Programul conceput de cei doi tutori aduce în atenția participanților reprezentarea realității prin aparatul de filmat și implicațiile sale.

 

Cei opt tineri selectați vor lucra atât individual, cât și în echipe pe baza unor teme propuse de tutori. Aceste exerciții practice de filmare și de montaj sunt mai apoi puse în discuție și analizate din punct de vedere formal, gramatical și etic.

Atelierul nu este competitiv, ci mai degrabă dorește să aducă împreună participanții și tutorii într-un spațiu destinat expresiei și discuției libere, într-un cadru non-formal.

 

Cum se aplică la atelier?

 În vederea selecției, îi invităm pe cei interesați să completați formularul Google de aici .

Termenul limită pentru înscriere este: 25.09.2022.

 

Nu există taxă de înscriere sau de participare, iar organizatorii vor asigura mesele de prânz pe tot parcursul atelierului.

Pentru întrebări legate de aplicație, vă rugăm să ne scrieți pe adresa: atelier@oneworld.ro.

 

Tutorii atelierului

Cristina Haneș este regizoare și producătoare de film documentar din Oradea.

 

Născut în 1993, Dragoș Hanciu este regizor de film, director de imagine și fotograf român stabilit în București. După ce a absolvit școala de film UNATC din București, a realizat IONAȘ VISEAZĂ CĂ PLOUĂ, care a avut premiera la Visions du Réel în 2017 și TREI, un scurtmetraj documentar experimental co-regizat, care a fost selectat la Edinburgh Film Festival 2017. În 2021, debutul său în documentar de lungmetraj, OMUL CU UMBRA, a fost prezentat în cadrul TIFF România.

 

Festivalul de Film Documentar și Drepturile Omului One World Romania vine la Timișoara între 13-16 octombrie 2022

De asemenea, în luna octombrie, One World Romania organizează în Timișoara o ediție locală a festivalului de film documentar și drepturile omului de la București. Astfel, în perioada 13-16 octombrie, ne vedem la Cinema Victoria și Faber, cu o selecție de filme care mențin tema principală a ediției cu numărul 15 a festivalului și care ne pun pe gânduri atât în timpul vizionării, cât și în discuțiile de după.

 

inscrieri deschise
festival-oneworld

 

În plus, festivalul de la Timișoara va fi susținut de o serie de evenimente conexe, într-o strânsă legătură atât cu tema festivalului, cât și cu subiectele care contează pentru publicul timișorean.

Mai multe detalii în curând, pe paginile de Facebook și Instagram One World Romania!

 

Galerie imagini

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

NEWSLETTER ZILE ȘI NOPȚI

Abonează-te la newsletter și fii la curent cu cele mai noi evenimente sau știri din Artă & Cultură, Film, Lifestyle, Muzică, Eat & Drink.

Caută